Зареждане

Напишете

ПОЛИТИКА

Каракачанов постави ултиматум за царските имоти

share

След изключително острата реакция на ВМРО по повод евентуален закон за царските имоти лидерът на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов заяви по БНР, че подобно решение трябва да бъде обсъдено първо в коалицията. Ако ли не – партията му няма да го подкрепи в парламента.

„Засега подобно заседание не е насрочено, но се надявам, че на редовния коалиционен съвет, който ще се случи до няколко дни, въпросът ще бъде поставен. Ако този въпрос не бъде обсъден на коалиционен съвет, мога да кажа, че няма да подкрепим такъв закон“, коментира пред БНР Каракачанов.

„Позицията на ВМРО и надявам се на цялата коалиция „Обединени патриоти“ е ясна – не може да слагаш един гражданин на България пред другите граждани. Когато един гражданин е длъжен да се съгласи с реституционните решения, няма причина друг да не го прави“, каза лидерът на ВМРО. Другите две партии – „Атака“ и на Валери Симеонов, нямат официална позиция.

В понеделник се очаква Министерството на правосъдието да обяви върху какъв закон работи. Наскоро регионалният министър Николай Нанков от името на държавата поиска спиране на делата за дворците „Врана“ и „Царска Бистрица“ за половин година, за да се търси споразумение със Симеон Сакскобургготски, който съди държавата в Страсбург. Всички останали процеси за царски имоти вече са спечелени от държавата.

сподели бутон

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.