05.07.2018 | 21:04
Караянчева за шефа си: Г-н Цветанов свърши за 35 секунди

„Г-н Цветанов свърши за 35 секунди“- така председателката на Народното събрание Цвета Караянчева разсмя пленарната зала и кулоарите на парламента с неволна реплика покрай спора с БСП кой колко секунди над определеното време е говорил от трибуната  по време на дебатите за оставката на Иван Иванов от КЕВР.

След като Филип Попов поиска реплика, Караянчева го предупреди, че разполага само със 17 секунди от похарченото време на левицата за разискванията. Попов протестира, че Иван Иванов погазва закон, приет от парламента, но председателката му изключи микрофона.

Това ядоса Георги Свиленски, който протестира срещу двойния аршин на Караянчева, че спряла звука на 12-та, а не на 17-та секунда на колегата му. В същото време позволила на лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов да говори извън темата по повод неговите реплики какво оставили БСП и ДПС в наследство на ГЕРБ.

Караянчева се оправда, че опозицията я е разсеяла и призна, че все пак в началото Цветанов е говорил по темата. В своя защита обаче тя искаше да изтъкне, че може да е било тематично извън рамките на дебата, но пък е било за кратко. „Г-н Цветанов свърши за 35 секунди!“, защити се Караянчева със сериозна физиономия и погледна учудено последвалия взрив в залата.

Депутатите изпопадаха от смях по банки и облегалки, а самият Цветанов се смееше заедно с всички останали. Веселбата продължи няколко минути, самата Караянчева и Емил Христов на трибуната също се забавляваха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране