24.05.2019 | 0:40
Къщата на Борисов в Банкя била зайчарник
Ще слушате вие, няма само да ме питате глупости, нареди премиерът на журналистите по Нова тв

Там беше зайчарник, това е пристройка. Построих я като си дойдоха децата. Това е обяснението на Бойко Борисов за къщата му в Банкя, която не е декларирал като имот. Премиерът бе гост в сутрешния блок на Нова тв, където разказа подробно как живее само от заплата, колко малко спи и не си почива и колко омерзен се чувства, че БСП така го мразят, въпреки че той работи в името на родината. Не пропусна да захапе водещите, че задават неправилните въпроси и да ги смъмри, че са съобщили новини за имотите му в Барселона и Гърция. Ще слушате вие, няма само да ме питате глупости, нареди Борисов на Виктор Николаев.

Живея от заплатата си, миналото лято не съм почивал, защото беше европредседателството. Приятели нямам, защото всеки иска да му свърша нещо, изповяда се Борисов. Разкри, че има и един порок – пушенето. „На дърти години почнах да пуша, но пак ще го ликвидирам. Умен човек няма как да пуши“, обобщи философски премиерът.

На въпрос с колко пари живее, Борисов отговори, че живее с парите от заплатата си. „Транспортът ми е безплатен. Стигат ми“, допълни премиерът. Срамувам се от глупостите, които направихме последните месеци, каза Борисов на въпрос от какво го е срам. Призна, че „Апартаментгейт“ е тежка обеца на ухото за ГЕРБ. „Но като има грешка, има и прошка“.

Борисов бе запитан и за разкритията около връзките му с братовчеда Ради и имотите му в Банкя. „Падението на тези женици е голямо, въздъхна премиерът“, визирайки лидера на БСП Корнелия Нинова и водача на евролистата на левицата Елена Йончева. „Сигурно не са лоши жени, на тая злъч, тая омраза… Все едно, ако не бият, ще свърши държавата! Не, бе, в понеделник пак ще сме живи“, продължи Борисов.

„Когато БСП беше на власт, изпратиха проверки, ръчкаха пода да намерят махагон – а то – чам, най-евтиния материал! Проверяваха улуците, били медни, а те са каквито са били, откакто е построена къщата“, разказа Борисов. И показа, че за тези имоти са платени всички данъци. Не пропусна да захапе водещите: „Много важен е навес е тоя, доста време отделихте“.

Накара им се и за въпросите около къщата в Барселона. „Аз в Барселона съм бил веднъж, спомням си че кметицата беше жена“, каза Борисов. И изреди атаките към себе си – първо, че имал имот в Лос Анджелис и дъщеря му карала „Бугати“ с 300 км/ч, а тя била бременна. Друг компромат бил – в ефира на Нова телевизия, че имал остров в Гърция. Водещият Виктор Николаев започна да обяснява как неговата медия никога не е твърдяла подобно нещо. „Айде бе, не сте казвали, че съм имал остров в Гърция?!? Гледай, гледай, твоите хора отзад ти се смеят”, контрира Борисов.

После премина към собствените си заслуги за благото на България и на партията ГЕРБ. Когато аз, Бойко Борисов, тръгвам да правя нещо, винаги тръгвам от гола поляна, откровеничи премиерът. Разказа и за отношенията си с Цветан Цветанов: „Изтеглих Цветанов назад, за да може и той да осъзнае, че е сгрешил. Тази фраза, която изпусна – няма кой да ме накаже, вбеси хората“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране