11.07.2015 | 0:08
Касиерка открадна парите на болни деца
Златка Рангелова задигнала 10 000 лв.

Касиерка на благотворителна група задигна 10 бона, предназначени за лечението на тежко болни деца. Златка Рангелова била един от администраторите на групата във Фейсбук „Подарявам, давам от сърце :)”, чийто членове организирали помежду си благотворителни акции за помагане на болни деца.

Те обявявали каузите на страницата на групата, в която членували над 6700 човека. Желаещите да помогнат можели направо да изпратят пари или да участват в обявените търгове за различни предмети и дрехи. И в двата случая парите били изпращани чрез пощенски запис по куриер или по банков път на пловдивчанката Златка Рангелова, която се водела касиер на групата. Тя внасяла получените пари по банковите сметки на болните деца и качвала в страницата на групата във Фейсбук платежните документи, които служели като доказателство за изпратените пари.

Преди месец и половина обаче една от администраторките на сайт, която имала за задача да контролира паричните постъпления, установила, че Златка изведнъж спира да качва в интернет платежните нареждания за получените от благотворителни каузи средства. На въпроса какво става с получените пари касиерката обяснила, че продължава да ги изпраща по сметките на болните деца. За доказателство качила в социалната мрежа копия на SMS-и за извършено интернет банкиране.

Когато останалите от групата се свързали със семействата, на чиито болни деца помагали, обаче се установило, че те не са получавали и стотинка. Притисната, Златка започнала да увърта и да обяснява, че профилът й бил хакнат, а изпратените пари „не били минали”. На касиерката бил поставен ултиматум в едноседмичен срок да изпрати всички пари на хората и да представи банкови документи за преводите. Още на следващия ден обаче Златка Рангелова си изтрила профила във Фейсбук и станала неоткриваема.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране