Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

КЕВР глоби ЕВН с 1 милион лева

share
Електродружеството ЕВН е извършило нарушение, за което трябва да плати глоба в размер на 1 милион лева. Комисията за енергийно и водно регулиране не е намерила достатъчно основания за отнемане на лицензията на компанията. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов.

Процедурата по отнемане на лицензите беше задвижена през пролетта на 2014 година, когато НЕК се оплака, че електроразпределителните дружества ЕВН, ЧЕЗ и „Енерго-Про“ са прихващали свои вземания от компанията и така са влошили състоянието й.

Другите две дружества също бяха глобени с по 1 млн. лв. ЕВН обжалва в съда, като санкцията за компанията беше потвърдена окончателно в началото на този месец.

Иван Иванов отбеляза, че до момента единствено енергото в Южна България е уведомило официално комисията, че е сключило извънсъдебно споразумение за връщане на прихванатите вземания.

„Не мога да кажа дали другите две ЕРП ще запазят със сигурност лицензите си. Трите въпроса се разглеждат абсолютно самостоятелно, независимо един от друг, и решенията се вземат след внимателен анализ и изготвяне на мотиви към него“, заяви Иван Иванов и допълни, че от септември ще започне преглед на цялата документация по случаите.

сподели ме

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.