09.08.2017 | 15:46
КЕВР глоби ЕВН с 1 милион лева
Започва анализ, който ще реши съдбата на ЧЕЗ и "Енерго-Про"
Електродружеството ЕВН е извършило нарушение, за което трябва да плати глоба в размер на 1 милион лева. Комисията за енергийно и водно регулиране не е намерила достатъчно основания за отнемане на лицензията на компанията. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов.

Процедурата по отнемане на лицензите беше задвижена през пролетта на 2014 година, когато НЕК се оплака, че електроразпределителните дружества ЕВН, ЧЕЗ и „Енерго-Про“ са прихващали свои вземания от компанията и така са влошили състоянието й.

Другите две дружества също бяха глобени с по 1 млн. лв. ЕВН обжалва в съда, като санкцията за компанията беше потвърдена окончателно в началото на този месец.

Иван Иванов отбеляза, че до момента единствено енергото в Южна България е уведомило официално комисията, че е сключило извънсъдебно споразумение за връщане на прихванатите вземания.

„Не мога да кажа дали другите две ЕРП ще запазят със сигурност лицензите си. Трите въпроса се разглеждат абсолютно самостоятелно, независимо един от друг, и решенията се вземат след внимателен анализ и изготвяне на мотиви към него“, заяви Иван Иванов и допълни, че от септември ще започне преглед на цялата документация по случаите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране