16.06.2018 | 11:44
Кирчо Добрев: Трябва да се поеме отговорност, че е сложена снимка на 15 млади социалисти до корупция

Зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП Кирил Добрев коментира скандала с главния редактор на в. Дума Таня Джаджева, която се е оттеглила изненадващо в болничен.

Скандал с материала в партийния вестник за шефове в БАН, които имат собствени частни фирми против закона, разтресе БСП. Не текстът обаче, а снимката, с която е илюстриран, разсърдило Изпълнителното бюро, което е обсъджало темата на заседание във вторник. На нея са млади социалисти и самият Кирил Добрев.

Снимката трябвало да илюстрира корупцията в БАН и искала да покаже, че млади социалисти са обучвани по програмите чрез фирмите на шефовете на БАН.

За Флагман Кирил Добрев, който всъщност е повдигнал въпроса, коментира, че категорично трябва да се понесе отговорност заради това. А човекът, който трябва да го направи, е главният редактор на вестника Таня Джаджева. Той обаче поясни, че не е искана оставката на Джаджева, а само е бил обсъждан материала, че е недопустимо илюстриран.

Може ли 15 млади социалисти да стоят до материал за корупция, възмути се Добрев.  Той каза, че групата на БСП не само, че няма против материала за БАН, а дори е запозната с него и задвижила питане към министъра на образованието на парламентарен въпрос по темата.

Кирил Добрев е категоричен: „Не ме интересува дали аз съм на снимката. Не може млади социалисти, които са преминали обучение, да се поставят под материал за корупция, с който нямат общо”, каза в заключение той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране