10.01.2018 | 17:20
Кирил Добрев: Да не ми пробутват теорията за „Килърите“ и „Наглите“ за убийството на Петър Христов
В качеството си на какъв Петър Христов е срещал вътрешния министър с един престъпник, пита още той

Да не ми пробутват теорията за „Килърите“ и „Наглите“. В качеството си на какъв Петър Христов е срещал вътрешният министър с един престъпник? По какви правила е била проведена тази среща? Управляващите да поемат отговорност и да обяснят. Това каза Кирил Добрев от БСП на пресконференция в централата на партията. Според Добрев в последно време границата между бизнеса и политиката е много размита. Основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите, запита той.

Според него случая със застреляния бизнесмен в София напомня срещата на Румен Петков с братя Галеви, след която Румен Петков си отиде. Ще последва ли Цветанов този пример, запита Кирил Добрев. Той съобщи, че първа точка в парламента утре – първия работен ден на депутатите след дългата ваканция, ще бъде изслушване на Бойко Борисов относно ситуацията в страната.

Добрев заяви, че въпреки изказванията на управляващите, опозицията не се опитва да саботива европредседателството. „С това, което се случва последните месеци и дни няма как да не се изложим максимално. Ние от опозицията сме само бледа сянка в този опит за дискредитиране на България, има нещо по-важно от европредседателството – сигурността на гражданите и гостите от чужбина”, заяви Добрев.

Започваме с отвличане преди месеци и ни успокоиха, че бандите за отливане не са се върнали. Минахме през опит за убийството в центъра на София на данъчен инспектор – никой не разбра защо е извършен този опит. Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата, но няма резултат и от действията на държавата. Минаваме през шесторното убийство, което се твърди, че е от битов характер! В цялата тази битова драма има нещо притеснително, държавата не може да прибере 8 години човек с влязла в сила присъда! Наглото и демонстративно убийство на Петър Христов дали е политическо или бизнес? Не мога да кажа. Проблемът е, че в последно време границата между бизнеса и политиката е много размита. Ако приемем тезата на управляващите, че той е почтен човек, то тогава всички почтени и честни българи могат да бъдат много притеснени, че някой може да им отнеме живота с няколко куршума, продължи Кирил Добрев.

Страхувам се, че истината е друга и, че Велико Търново е поредното феодално владение, подобно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци. Подобно на Хасково, където братовчеди и близки са разпредели обществени поръчки. Страхувам се, че Велико Търново е поредното феодално владение, където някой, за да си позволи да прави бизнес, е трябвало да води разговор с този човек, заяви Добрев. Да не ми пробутват теорията за „Килърите” и „Наглите”. В качеството си на какъв Христов е правил среща на Цветанов като министър с един престъпник. Къде е била извършвана срещата? По какви правила е била проведена тази среща? Основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите, продължи да задава въпроси Добрев.

За да може премиерът да се подготви, първа точка в парламента ще бъде изслушването му относно ситуацията в страната, заяви още той. В отговор на журналистически въпрос Кирил Добрев каза, че темата на вота за недоверие остава корупцията, в която влиза и престъпността. Кирил Добрев каза още и, че приоритетите на левицата за новия политически сезон ще станат известни утре с експозето на Корнелия Нинова в НС. За Истанбулската конвенция и други въпроси, като развитие на планинския туризъм, отчет на ПГ и на общинските съветници, БСП ще дадат тази в събота – 13 януари, когато ще се проведе заседание на Националния съвет на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране