29.08.2015 | 0:28
Кирил Йорданов с нови мераци за кметския стол във Варна
В ГЕРБ се изненадаха от акцията на скандалния бивш градоначалник

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов, който подаде оставка през 2013 година след масови протести и самозапалването на Пламен Горанов, отново се кандидатира за градоначалник на морската столица. Това обяви самият той на специална пресконференция.

Йорданов уточни, че номинацията му за кметските избори ще бъде издигната от коалиция от партии, които в момента са в процес на регистрация. Именно поради тази причина той отказа да ги назове. Техните имена ще станат известни около 15 септември, когато трябва да бъде подписано предизборно споразумение. Бившият кмет на морския град уточни, че става въпрос за съществуващи партии.

Пресконференцията на Йорданов се проведе в пълна зала, в която негови поддръжници издигнаха плакати с лика му. На един от тях бе изписано „Компетентност срещу безхаберието, да изберем правилния път“. Жители на варненския квартал „Чайка“, както и представители на сдружение „Грамада“ се обявиха в подкрепа на Йорданов, който ще опита за пети път да стане кмет. Самият той изтъкна, че има какво още да направи за Варна и че линията, която в миналото бил поел, се е оказала вярна за развитието на града.

В началото на август жители от квартал „Чайка“ недоволстваха срещу приемането на устройствения план на района, който според тях ще доведе до застрояването на зелените площи. Именно поради тази причина Общинският съвет в морската столица взе редица решения, под натиска на повече от 500 граждани, като недоволните не бяха само от „Чайка“.

Кирил Йорданов беше кмет на Варна цели три мандата и половина от 1999 до март 2013 година, когато ГЕРБ оттегли политическата си подкрепа за него.  От ГЕРБ останаха изненадани от новината. „Нека Кирил Йорданов да изкоментира каква ще е алтернативата. Всеки има право да прави пресконференции, нека да видим, че да можем да коментираме“, каза по този повод настоящият кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних. Ръководителят на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов заяви, че е учуден от кандидатурата на Йорданов.

„Основен опонент за ГЕРБ на предстоящите местни избори ще бъде популизмът, а най-големият партньор ще са всички, които ще гласуват. Надявам се по време на предизборната кампания на толерантност от страна на опонентите ни“, подчерта Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране