05.01.2017 | 21:57
Кликата на Лукарски отстрани шефа на СДС в София
Ръководството на партията искало и запазване на Реформаторския блок, и преговори с ДСБ

Заседание на Градския съвет на СДС-София, свикано за 18,30 ч днес на „Раковски“ 134, единодушно и бързо смени лидера на столичната организация Любен Петров. На негово място бе избран общинският съветник д-р Антон Койчев. Сбирката има кворум – малко под 70 души от общо около 90 членове на Градския съвет, твърдят участници в нея.

Столичната структура на сините, която е и най-голямата в страната, трябва да излезе с позиция за коалиционната политика за предсрочните избори.

Рокадата идва само няколко часа, след като се разбра, че Петров е написал неотдавна писмо до ръководството, в което заявава, че за предсрочния вот партията трябва да преговаря с ДСБ, а не с ДБГ на Меглена Кунева. Обратното би „погребало СДС“. В документа Петров заявява, че се прави „опит за подмяна“ на членове на Националния съвет на партията от София и да се влияе върху „инакомислещи“ от лидера Божидар Лукарски и екипа му за партньорствата на формацията. Водачът на СДС-София е сезирал и Контролния съвет на СДС за нарушения, но оттам нямало отговор.

Последва заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС в централата. Според участници никой от членовете на ръководството не се е застъпил за Петров. Позицията на повечето присъствали обаче и сега, и на предишното заседание била, че на предсрочния вот СДС трябва да остане във формата „Реформаторски блок“, но да се водят и преговори с ДСБ. С евентуална идея и тъмносините да се върнат в обединението. Позицията била подкрепена и със данни от вътрешна социология. Официална позиция от „Раковски“ 134 след сбирката обаче нямаше.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране