25.02.2017 | 4:37
Клип с комичните падания на най-слабия скиор в света събра милиони зрители
Граничните власти го взели за мигрант и не го пуснали да тренира за първенството

Венецуелският скиор Адриан Солано, който стана за смях на световното първенство по ски-бягане в Лахти след серия от комични падания, е на път да предизвика дипломатически скандал между родината му и Франция.

Причината е в това, че преди месец спортистът бе задържан на летището в Париж, докато опитваше да се добере до Швеция за задължителните тренировки на сняг. Миграционните власти се усъмниха в историята му и заподозряха, че пътуването му до скандинавските писти всъщност е опит да избяга от родината. За капак той носел в себе си всичко на всичко 28 евро.

Така Адриан бе депортиран и принуден да се готви „на сухо“. „Ще подготвим протест срещу френското правителство за обидата срещу нашия състезател“, обяви в Туитър министърът на външните работи на Венецуела Делси Родригес.

След като Солано бе върнат принудително в Каракас, неговите фенове регистрираха сайт с името GoFundMe и събраха достатъчно средства, за да го пратят във Финландия точно преди надпреварата. Единственият проблем е, че подготовката му се е състояла изцяло от ски върху колела в жегата на Венецуела. Беше пуснат в мрежите клип, на който се вижда, че „състезателят“ всъщност едва стои на крака, а комичните му падания бяха гледани от милиони зрители в интернет.

Солано, който светкавично бе признат за най-лошия скиор в света, всъщност се е готвил за шампионата само с тренажор, а заснежените хълмове на Финландия се оказаха непосилно бреме за него. Адриан все пак някак се добра до финала, а след него остана напълно невъзмутим. „Оттук към олимпийските игри“, обяви той в интервю за норвежко издание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране