03.04.2018 | 16:52
Кмет даде 1,3 млн. лева на фирма на свой братовчед
Фирма „Екип-Холдинг“ ще ремонтира детска градина в Кърджали

1 300 249 лева даде на свой роднина кметът на Кърджали Хасан Азис.

На 28 март тази година, градоначалникът е подписал договор с фирма „Екип холдинг“ ЕООД за 1 300 249 лева. Собственик на фирмата е Джевдет Адем, който е първи братовчед на майката на Хасан Азис.

Крупната сума е отпусната за ремонт на детска градина „МИР“ в града. За всички помещения в занималнята се предвиждат нови мазилки по стени и тавани, нови настилки по подовете, облицовка с фаянс по стените на мокрите помещения, кухнята и офис-разливните.

Джевдет Адем е спечелил общински поръчки за строителство за милиони левове в помощта на роднината си. В консорциум с още четири компании „Екип холдинг“ е изграждал прословутия пазара на производителите в Кърджали, който в който „производители продават цитрусови плодове“. Заради блокираните по САПАРД пари, за да се разплати със строителите, общината тегли кредит от Алианц банк България за 10 млн. лв. Изборът й нямаше да направи впечатление, ако някой друг, а не именно кметската съпруга Невин беше директор на банковия клон. Впоследствие бе сключен договор, но без ясен погасителен план.

1 коментар

  1. иванов каза:

    Всички сме братовчеди!Но някои са ПОВЕЧЕ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране