11.02.2016 | 18:59
Кмет и министерски съветник в схватка с еколози заради Банско
Владимир Каролев къса плакати и събира мобилни телефони

С флашмоб природозащитници прекъснаха кръгла маса за развитието на планинския туризъм, а тази вечер се организира протест под наслов „Бойко пада от лифта. Да защитим Пирин“. Причината за протестите е решение да се измени концесията за ски зона Банско.

Според природозащитниците правителството планира да узакони всички нарушения на концесионера извършени в Национален парк Пирин. Представители на екоорганизации прекъснаха със скандирания началото на организираната от Министерството на туризма кръгла маса.

В схватка с тях влязоха съветникът на министъра на икономиката Владимир Каролев и кметът на Банско. По-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни, че няма решение за строителството на втори лифт на Банско. Тя уточни, че вчера е допуснала грешка на езика, казвайки, че съветът на управляващата коалиция е обсъдил изграждането на съоръжението.

Позицията на Каролев

Според икономиста, скандалът е предизвикан от „шестима грантаджии от НПОта водени от партийният лидер Андрей Ковачев“.  Владимир Каролев написа във „Фейсбук“, че „с удоволствие“ е помогнал еко активистите да бъдат изгонени от залата.

Партийните зелени си бяха довели няколко тв и фотографа. Всички те изчезнаха след като партийните зелени напуснаха залата. Да припомня, че медиите в България получават пари от НПО-та, поради което отразяват циркаджийските им номера„, твърди още съветникът.

За кои медии става въпрос и дали гореспоменатите пари имат общо с тези за публичност по европейски програми (разпределяни от министерствата в т.ч. и това, в което Каролев е съветник – б.р.), не става ясно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране