19.07.2016 | 13:46
Кмет на ГЕРБ блъсна дете и го остави без далак и с 1/2 черен дроб. Полицията: То самò се е ударило в джипа
Ивайло оцелял. Живее на строга диета

Кметът на Трън Станислав Николов блъска с джипа си 6-годишно дете, отиващо на училище. Ивайло оцелява, но е без далак и с половин черен дроб. Катастрофата става на 13 ноември 2015 година. Тогава кметът също отива към училището, за да остави своето дете там. Днес свидетели оттеглят показанията си, а разследването твърди, че детето самò се е блъснало в джипа, самò си е причинило разкъсване на черния дроб и спукване на далака.

Историята припомни тази сутрин Нова тв и разказа за странното развитие по нея. Катастрофата беше крита от медиите в продължение на 3 дни. Днес свидетели казват, че са били заплашвани и затова някои не дали показания, други ги променили, трети – оттеглили.

„Детето ми се бореше със смъртта. В линейката аз го държах и той умираше. Не мога да забравя лицето. Той побеля“, казва майката Анита Гълъбова.

Ивайло оцелял. Живее на строга диета. Мечтата му за спорта умряла. Белезите постоянно напомнят за сблъсъка, за който, според полицейските протоколи, сам си е виновен.

В тях пише, че Ивайло сам се е блъснал в джипа и си е причинил средна телесна повреда. Полицията и кмета са в пълен унисон. „Детето се блъсна в задната страна на джипа“, казва Станислав Николов на репортерката на Нова и заплашва: „Ако излъчите репортажа, Ви казвам, че ще съдя Нова телевизия за уронване на авторитета“.

Така днес майката е принудена да оборва теза, в която е абсурдно да повярва който и да е здравомислещ човек, камо ли да я изговори, камо ли ако е орган на властта. „Медицинската експертиза със сигурност доказва, че детето не може да си разкъса само вътрешностите и дрехите и, че този удар е бил много силен“, казва Анита.

Здравият разум обаче отстъпва пред заплахите. В първия ден след катастрофата едно момче разказва в полицията какво е видяло. На другия ден отива и изтегля показанията си – баща му е бил заплашен, че ще остане без работа, работел в Горското. „Каза, че ако дам показания и кажа истината, ще се случат много лоши неща с мен, ще пострадам, може и да не съм срещу живите.“ Любка Лазарова е подала жалба за заплахите преди дни. Засега обаче кметът изглежда недосегаем и продължава да управлява от името на партия си ГЕРБ.

2 коментара

  1. Венко Венков каза:

    На този, трябва да му бъде помогнато, да падне сам няколко пъти и да разбие тъпата си мутренска тиква!

  2. Илиева каза:

    Всички кметове на градове,села и паланки издигнати от ПП-ГЕРБ,се возят на джипове.Детето, тичало да се удари в кметското возило.Ако този Станислав беше от ПП-„АТАКА“,до сега да го е подбрал главният обвиняем.Готово отгледано дете,дай Божи да живее,но със силно засегнати вътрешни органи.Майката на Ивайло няма пари за насъщния,а кметското отроче си вози задника в МПС,дошло от горе…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране