06.10.2017 | 0:01
Кметът на Габрово: Томислав Дончев не знаеше, че назначих брат му в общината
Депутатът от ГЕРБ Николай Сирако определи обвиненията на БСП за роднински назначения като "претопляне на стара манджа"

След обвиненията на БСП за роднински назначения в Габрово кметът на общината Таня Христова даде днес извънреден брифинг, на който определи твърденията на социалистите като „многократно тиражирани лъжи“.

Христова обаче призна, че Момчил Дончев, братът на вицепремиера Томислав Дончев, е назначен за управител на общинско звено „Озеленяване“.

Томислав Дончев не беше уведомен за това и по никакъв начин не е имал роля за тази моя постъпка. Когато той научи това, беше категорично против. Факт е, че съм назначила Момчил Дончев и стоя зад това назначение. Подчертавам, че неговият брат категорично не беше съгласен с това. Подчертавам, че това е мой избор като кмет и той се базира единствено и само на качествата на този човек, заяви кметът на Габрово.

Тя е категорична, че за длъжността управител на общинско звено „Озеленяване“, на която е назначен Момчил Дончев, не се изисква конкурс.

Пред Дарик радио – Габрово Таня Христова и заместник-кметът Климент Кунев обявиха за лъжа твърдението, че Мирослав Йорданов, директор на музея в Боженци, е съученик на Кунев. Кунев от своя страна каза, че е станал заместник на Таня Христова повече от година след като сестра му – Деница Ноева, е заела поста началник на отдел „Проекти и икономическо развитие”. Ноева пък не била подчинена на брат си, а на друг заместник-кмет – Нела Рачевиц.

Малък град – две елитни училища

По-рано днес в парламента депутатът от ГЕРБ Николай Сираков, който беше кмет на Габрово през 2010 – 2011 г., определи обвиненията на БСП за роднински назначения като „претопляне на стара манджа“.

„Същите лъжи“ били изнесени още на предишните местни избори, а засегнатите лица са завели и спечелили дела, твърди Сираков. В едни малък град, ако си минал през две елитни училища, ще бъдеш съученик под някаква форма на голяма част от хората там, каза той. Тоест информацията, която беше извадена днес, показва, че Хасково е част от един мащабен сценарий, който цели очернянето на ГЕРБ и дискредитация на партията за предстоящите местни избори, добави депутатът от ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране