28.07.2016 | 0:01
Кметът на Трън без обвинение за блъснатото дете
Цацаров лично поел случая, доказателствата се прецизирали

Все още няма повдигнато обвинение на кмета на Трън Станислав Николов за катастрофата с детето. „Прецизират се доказателствата“, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя уточни, че делото е под наблюдението лично на главния прокурор Сотир Цацаров. Инцидентът с Николов стана на 13 ноември 2015 г.  Тогава малкият Ивайло отивал на училище, тръгнал да пресича, но не успял да стъпи на отсрещния тротоар, защото бил пометен от джипа на Станислав Николов, който спрял, за да остави сина си на училище.

След инцидента Ивайло е настанен в болницата със спукан далак и разкъсан черен дроб. „Детето ми се бореше със смъртта. В линейката аз го държах и той умираше. Аз не мога да забравя лицето на детето. Той побеля“, разказа пред Нова тв майката на момчето Анита Гълъбова.

Седем месеца по-късно, Ивайло се е възстановил от удара с джипа и живее живота на връстниците си, но без далак и половин черен дроб и на строга диета. Белезите също не спират да напомнят за случилото се.

Кметът на Трън Станислав Николов обаче твърди, че 6-годишното дете само се е ударило в джипа му.

„Разминавам се с училищния автобус и чувам някакъв удар в задната част на автомобила. И виждам паднало дете отзад. А джипът беше с роубари, знаете има едни железа. За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа.
Шестгодишните деца казват, че имат много слаби стомахчета“, обясни кметът на Трън Станислав Николов.

Свидетелите на инцидента били заплашвани да мълчат, потвърдиха по-късно от прокуратурата.

Според кмета обаче жената, която се оплакала от натиск, била психически нестабилна.

„Ако дам показания и кажа истината, ще пострадам и може и да не съм между живите“, разказва Любка Лазарова, свидетел на инцидента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране