23.08.2019 | 16:33
Кметицата на Крумовград сравни Борисов с Хаджи Димитър
Средна заплата от 2000 лв. до 3000 лв. ще се дава на човек в новия рудник „Ада тепе

Средна заплата от 2000 лв. до 3000 лв. ще се дава на човек в новия рудник „Ада тепе“, а по 200 човека ще бъдат на работа на една смяна. Около рудника е изградена изключително добра инфраструктура. Това стана ясно при пристигането на премиера Бойко Борисов. Както не веднъж в последните месеци премиерът седна зад волана на джипа, а пътуването му беше предавано на живо във фейсбук.

На официалната церемония по откриването на новата мина освен премиерът и финансовият министър Владислав Горанов, присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, и кметът на Крумовград Себихан Мехмед. Всички те бяха посрещнати с гайди в „Ада тепе“

Рудникът е първият, който се открива в България за последните 40 години. Той е за добив на злато и сребро. В него канадската компания „Дънди Прешъс Металс“ е инвестирала над 160 млн. долара.

Преди самото откриване Мехмед покани Борисов и другите гости за обща снимка и обясни, че премиерът е като Хаджи Димитър.

Бойко Борисов инспектира и пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград. Премиерът попита за джамия на пътя, за която стана ясно, че се възстановява. Според областния управител на Кърджали Никола Чанев от двете вероизповедания се възприема добре, че всички получават държавни заплати.

„Преди заплатите на ходжите са били доста по-малки. С отпуснатите пари сега спокойно могат да живеят, а не да работят на няколко места“, отбеляза Чанев. Борисов пък напомни, че парите са отпуснати от българската държава, а не от турската.

“Районният мюфтия Бейхам Мехмед е изключително доволен, че за тях се грижи българската държава, а не чужда”, каза още областният управител на Кърджали. Той посочи, че в село Карамфил пътят е ремонтиран със средства от републиканския бюджет. „Пътят беше в ужасно състояние. Един голям проблем беше решен”, коментира Чанев. Премиерът допълни, че са отпуснати пари и за свлачище в района.

„Влади, тук е България, не само на жълтите павета“, обърна се той към министъра на финансите Владислав Горанов.

На влизане в Крумовград областният управител Никола Чанев се похвали, че в града има и нова автогара. “Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал”, допълни Борисов и поздрави граждани.

„В крайна сметка когато има работа и развитие, няма етническо разделение и хората са усмихнати“, коментира Бойко Борисов.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Идиотино, пиши на кирилица, иначе никой не те чете!!!
    Ясно ли ти е бе илитират? Сега пък ще питаш какво е това…………….

  2. Plame каза:

    Zlatoto pak na 2 procenta shte se iznasq ili na po malko Za smetka na nashata darjava.I kontrol shte ima li ili kato v Celopek kalcoto si reshat i si pisteat arendatora .Nie ne se darjava a teritorio koqto se upravlqva ot golemite evropeiski darhavi i Shatite. Nashite politici ne sa politici cinovnici i kalinki a na Boiko tezi mu se klanqt nebiva da e Car sramno e balgarskiq narod da e padnal tolko nisko.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране