22.02.2017 | 0:01
Коалиция и ревизия в сферата на хиподилизма
На метър от прокуратурата

Цветанка Ризова, bTV: …Сега обаче вие пък правите някакви коалиционни споразумения, малко странни и изненадващи за тези, които познават СДС и РБ. Първата звучи симпатично – тази със Светльо Витков. Как стана?

Божидар Лукарски, СДС, бивш министър на кво да е: Аз не виждам нищо странно иии… Как стана? Ми в интерес на истината аз съм изключително доволен от събирането с колегите от Глас народен, защото те вкарват една доста свежа и така по-нетрадиционна нотка в нашия, вече усещам го отстрани, консерватизъм десен. Защо не?! – бих попитал аз. Защо пък не!! С какво Светльо Витков например е по-лош от Радан Кънев? Аз ще ви кажа с какво е по-добър!

ЦР: С какво е по-добър?

БЛ: По-добър е с това, че е разбрал, че е време за обединение и че демократично мислещите хора в тази държава трябва да се обединяват, а не да се разединяват заради егоцентристките виждания на този или онзи лидер. Той неслучайно Светльо Витков каза, че това, което му харесва в РБ, е, че е дяснопартийно формирование и че не е лидерско такова. В интерес на истината с колегите от Глас народен ние не от вчера работим добре в общинския съвет в София – и не само. Определено имаме повече неща, които ни събират, отколкото да ни разделят.

ЦР: А те десни ли са? Близки ли са до реформаторите?

БЛ: Да, близки са. Искам да кажа, че те взеха дейно участие в написването на тази програма, която ние представихме в събота. Почти изцяло например частта за култура е съставена от колегите от Глас народен. Има доста неща, които там са интересни и до които не бихме могли да стигнем без тяхна помощ. Аз съм изключително доволен, наистина, и се радвам, не само като човек, който от доста така млади години съм слушал Хиподил и се радвам, че заставам рамо до рамо с Витков в тая борба! Така чисто и, ако щете, в сферата на хумора.

ЦР: Сега обаче служебният премиер и служебното правителство правят някакви ревизии. Доклади излизат, дават се на прокуратурата. Има няколко министерства, вие също, които минавате метър.

БЛ: Не, не, не минаваме метър. Аз щях много да се притесня, ако минавахме метър. Много са ми любими такива констатации, които се правят – моите уважения към министър-председателя и към целия Министерски съвет, но не са те органите, които да стигат до тези изводи. Има си КЗК, ВАС, Агенция за обществени поръчки. Сега, предвид невероятната юридическа експертиза, която е съсредоточена за този кратък период от по-малко от един месец, сигурно са успели да прегледат абсолютно всички поръчки и съм сигурен, че са стигнали до най-правилните изводи – и това го казвам, разбира се, с ирония! Като имат някакви забележки, да ги отправят към органите, които се занимават с това. Споменах ги вече, няма да им давам втори безплатен юридически съвет. Иначе, като се върна малко за реваншизма, за проверките – няма лошо в проверките. Но все пак, да не забравя служебното правителство, че то е с доста кратък мандат, както напомни и бившата колега Лиляна Павлова. Да не забравят, че основно са тук, за да свършат една работа, а именно – да проведат честни избори. Нека първо се справят с изборите, пък успоредно с това да си бутат ревизията. Малко обаче оставам с усещането, че едното изпреварва другото!

***

Бел. на „После“. „Но все пак, да не забравя служебното правителство, че то е с доста кратък мандат.“ Ако това изречение го беше казал някой друг, а не човек, който раздава безплатни юридически съвети, бихме си помислили, че Лукарски произнася завоалирана заплаха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране