06.01.2018 | 0:01
Кой е истинският собственик на „Юлен“?
Природозащитници изпратиха писмо да президента, премиера и шефа на НС

Коалицията „За да остане природа в България“ поставя в открито писмо въпроса кой е реалният собственик на концесията на ски зоната в Банско в Национален парк „Пирин“. Писмото е изпратено на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов.

„Обществото трябва да знае кой получава Пирин като подарък от правителството“, смятат „зелените“, като настояват да излезе наяве кой стои зад „Юлен“ – фирмата концесионер. Те посочват, че представител на компанията е признал, че кипърският гражданин Георгиус Георгиу е само номинален собственик на „Юлен“, но изтъкнал, че компетентни държавни институции знаели кой е реалният собственик.

„След като според адвокатът на „Юлен“ истинският собственик не бил г-н Георгиу, а друг, деклариран пред институциите, e важно тази информация да стане публична“, категорични са природозащитниците. Според тях решението на правителството за промяна на плана за управление на парка „Пирин“ всява разединение в обществото. „Ние като организации в обществена полза не приемаме политиката на разединение и прoтивопоставяне на гражданите, защото това е вредно за всяко общество“, изтъкват екозащитниците.

В отвореното писмо те настояват премиерът да обяви кой е реалният собственик на „Юлен“ АД“.

1 коментар

  1. БУБУ каза:

    Аз смятам да пиша на еколозите кой им дава паричките 🙂

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране