15.03.2017 | 21:10
Кой плати за билборда с Бойко Борисов в униформа?
Поставянето на българският национален флаг в агитационни материали на политически партии също не е разрешено

Билбордове с Бойко Борисов, облечен в генералската си униформа от МВР, на фона на българското знаме – това, оказва се, не е част от агитационната кампания на ГЕРБ, а е „мечешка услуга“, платена от неизвестен „благодетел“.

Мистерията около рекламните пана започна след публикация на Мария Капон във Facebook, в която бившата депутатка обръща внимание, че изображенията нарушават правилата на Изборния кодекс и Закона за политическите партии.

На билбордовете присъства името на ГЕРБ и номера на партията в бюлетината, но липсва задължителният надпис: „Купуването и продаването на гласове е престъпление“. Поставянето на българският национален флаг в агитационни материали на политически партии също не е разрешено.

От пресцентъра на ГЕРБ обаче посочиха, че партията няма нищо общо с поставените билбордове.

„Добре познаваме изборното законодателство и по никакъв начин не бихме си позволили да го нарушаваме“, се казва в съобщението на партията.

Стилът на изображението, поставено на билборда, също няма нищо общо с визията на рекламните клипове, плакати и брошури на ГЕРБ. Все още не е ясно чия собственост са рекламните табла и кой е поръчителят на агитационния материал.

Изборният кодекс в чл. 183 (1) посочва, че всички агитационни материали по време на предизборната кампания трябва задължително да посочват от чие име се издават.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране