14.07.2019 | 12:41
Кой срещу кого на кметските избори
В София Фандъкова вероятно ще се изправи срещу независимия кандидат Мая Манолова или депутат от левицата

Номинациите за местните избори започнаха.В София ГЕРБ отново ще заложат на Йорданка Фандъкова.

Очаква се БСП да издигнат срещу нея депутата Георги Свиленски. Мая Манолова също е възможен участник във вота като независим кандидат.

В София Фандъкова вероятно ще се изправи срещу независимия кандидат Мая Манолова или депутат от левицата, съобщи още bTV.

В Пловдив се очаква ожесточена битка, защото досегашният кмет Иван Тотев няма да бъде подкрепен от ГЕРБ. Те ще заложат на областния управител – Здравко Димитров, който преди 4 години пак бе кандидат-кмет – но от „Реформаторския блок“. Димитров демонстрира добрите си отношения с Борисов и се надява на неговата дума.

НФСБ вероятно ще издигне Славчо Атанасов, който е бивш кмет на града. А ВМРО ще заложи на друг депутат – Александър Сиди.

В ГЕРБ е заседавала Изпълнителната комисия, на която е решено да се разпратят указания до общинските организации да започнат номинации до седмица, за да може до 10 август да са приключили.

Имената на кандидатите ще са ясни в началото на септември.

Вече е ясно обаче, че партията ще заложи отново на кметовете си в София, Варна, Бургас и Стара Загора.

Със сигурност ГЕРБ ще се раздели с кмета в Хасково Добри Беливанов. От ГЕРБ свалиха доверието си от него покрай т.нар. кумгейт, в който бе засегнат бившият вече депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

„Мерникът“ на ГЕРБ е насочен и срещу кмета на Ямбол Георги Славов. На европейските избори през май в Ямбол ГЕРБ претърпя сериозно поражение от БСП.

В ГЕРБ се говори, че няма да бъде издигнат за следващ мандат и Валентин Василев – Разград, чието „петно“ е налагането на финансови корекции по европроекти на общината.

Някои смятат, че заради отстраняването на Цветан Цветанов може да не бъде издигнат отново кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той е председател на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), но се смята за протеже на Цветанов, който беше избран за депутат от този регион. Истината е, че на ероизборите ГЕРБ получи незодоволителен резултат в старопрестолния град.

В Смолян се смята, че бившият депутат и настоящ кмет Николай Мелемов няма да бъде кандидат за следващ мандат, а на изборите ще се яви заместник-кметът Марин Захариев, който беше кандидат за евродепутат.

ГЕРБ може да свали доверието си от кмета на Сандански Кирил Котев, заради скандала с прокараната до семейния му хотел водопровод с минерална вода. Докуменните за порочната сделка, внесени от Яне Янев,  вече се разглеждат от ИК на партията.

ДПС започват подготовката си за вота днес, на заседание на Централния си съвет. Вече е ясно, че в Кърджали отново ще заложат на Хасан Азис, срещу когото ГЕРБ изправят областния управител Никола Чанев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране