Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Кольо Колев: Пеевски трябва да е спестил 48 000 лв., а не 70 млн.

share

„Ние сме свидетели на един олигархичен модел, виждаме сливане между властта и едрия бизнес”, заяви в студиото на „Тази сутрин” бившият депутат от СДС Иван Сотиров. Двамата с Кольо Колев коментираха декларациите на политиците, подадени пред Сметната палата, според които челните позиции се заемат от Делян Пеевски и Веселин Марешки.

„Само преди 4 години Пеевски декларираше смешни притежания, собственост и влогове и изведнъж след 4 години имаме близо 70 млн. декларирани, при положение, че той е бил депутат през това време. На година като народен представител Пеевски трябва да получава 48 000. Тези 70 млн. не могат да бъдат от трудови правоотношения. За какво се правят отчети на доходите, като прокуратурата не извършва проверка?”, пита риторично Колев.

„Ние имаме форма, при която има директна корупция и ще дам пример – когато аз съм политик, който от сутрин до вечер обвинява ръководителя на дадена партия в корупция, участие в престъпна група и други, и когато утре се появя като негов съветник, коалиционен партньор или депутат и спра да говоря тези неща, това не е ли корупция?”, коментира Иван Сотиров.

По думите му смисълът на тези декларации е да се види как се използва властта.

бутони за споделяне

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.