29.07.2016 | 0:14
Колоездачът ни за Рио обвинен в шашма
Кола теглила Стефан Христов към квотата за олимпиадата

Дни преди старта на Игрите в Рио представителят ни в колоезденето Стефан Христов бе забъркан в сериозен скандал. 31-годишният състезател е обвиняван, че е спечелил миналогодишната Обиколка на България по нечестен начин, като за това има и видеодоказателства.

Зад атаката стои Милко Михайлов – бащата на Николай Михайлов, който бе големият конкурент на Христов за единствената родна квота за Олимпиадата. Таткото, заснел материала, твърди, че съперникът на сина му е бил теглен по време на част от изкачванията по трасето, което се оказало ключово за крайния успех. В заснетите клипчета се вижда как Христов се връща до неутралната кола, за да вземе бидони с вода. Вместо да хване бутилката от шофьора възможно най-бързо, обвиненият се държи за нея и бива теглен в продължение на няколко секунди.

Въпросната ситуацията се повтаря няколко пъти, като при един от тях се чува как управляващият автомобила му казва „Давай, давай. Дръж се! Още малко“, а колоездачът бива дърпан цели 10 секунди, без да вземе бидона. Именно това разбуни духовете и стана причина за съмнения относно честността на надпреварата и дали 31-годишният старозагорец заслужава да представлява страната в Рио. Резервата Михайлов заяви, че няма нищо против конкурента си, но е обиден, че той е получил квотата по незаслужен начин. „Нека да се докаже, че е силен и че участва и може да се класира на състезания от високо ниво. Начинът, по който той се опитва да ме изкара безморален е смешен“, коментира единственият българин, участвал в „Джиро дИталия“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране