21.05.2015 | 19:25
Компромати нямаме, но ще ги коментираме в качеството им на истини
Екзактният парадигматизъм на комплексаря Лютви Местан

21.05.2015, кулоарите на НС.

Лютви Местан брифира парламентарните репортери:

…Да ви помоля да си припомните събитията около формирането на мнозинството. Г-н Борисов беше готов да състави правителство без Патриотичния фронт, особено след визитата на г-н Джоузеф Дол. (Джоузеф? И Баце така му вика – б.р.) На следващия ден обаче точно реформаторите го изрекетираха да приеме в коалицията и ПФ. Това беше тяхното условие, колеги. Ще отречете ли този факт?… Ами питайте авторите на тази инициатива, ако са в състояние да излизат от клишираните изрази, с които всеки ден ви заливат. Те били осигурили стабилност, първо клише. Второ – реформите тръгват.

И четвърто – ДПС са зло, а ние сме героите мъченици, които се борим с това зло. Нали се сещате, че на седмия месец от управлението тази мантра вече няма да носи дивиденти. Искам да успокоя г-н Радан Кънев, че нямам компромати за него. (Репортерско хихикане.) Да не се притеснява, да си успокои нервите. (Приглушен кикот.) Нямам никакви компромати за него. Защото смятам, че той сам по себе си е самодостатъчен компромат за дясното. И дори му дължа една благодарност. Не само че не го атакувам, а му дължа благодарност. Нека да говори повече. (Хихикане.) Колкото повече говори г-н Радан Кънев, толкова по-малко на Местан няма да му се налага да прави сериозна кампания. Толкова. А с поканата за дебати смея да помисля, че вече бавно, мъчително узрява за необходимостта за диалог с ДПС.

Нооо, ъъъ, струва ми се, че… (стилистична пауза) би трябвало да си даде сметка, че заклинанието, особено монологичното заклинание не е езикът на диалога. Малко ми е скучен г-н Радан Кънев. Ииии още веднъж да го успокоя. Компромати нямаме. Нооо ще коментираме истините. За менторите му. За бащиците му. Да, това ще го направим. Но за разлика от него ще коментираме само фактите. Онези факти, които дадоха основание на ваши колеги да ги нарекат парламентарна група на преференциалната лихва, за по-кратко – Лихварите. И е хубаво да знае, че лихварите не могат да бъдат морални съдници. Особено на Движението за права и свободи.

Репортерка: Кък тълкувате ултиматума на Радан Кънев за съдебната реформа?

Друга репортерка: И ви призова да ги подкрепите!

ЛМ: Заклинания, монолог, ултиматум – какво друго очаквате? Това е.

Репортерка: А вярвате ли му, че ще отидат в опозиция, ако не му мине, да кажем, съдебната реформа или конституционните промени…?

ЛМ: Не. Това е рекет. Властта им е много скъпа и сладка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране