26.09.2016 | 21:25
Конструктивни уроци в обекта на прожекторите
Червенобуза ябълка

Илиана Беновска, Канал 3: Г-жо Павлова… Можете ли да се похвалите с нещо, което сте извършили във втория мандат и което сте довършили от първия? И обаче бъдете самокритична. Кажете и къде ви куцат нещата.

Лиляна Павлова, МРРБ: Амх. Даже не знам откъде да започна, защото определено мога да кажа, че за двете години с доста можем да се похвалим. Със сигурност има и за какво да бъдеме и критикувани, да бъдем и самокритични. Но трябва да кажеме, че и този период, който имахме – година и половина в опозиция, ни се отрази доста добре. Бих казала добре от гледна точка на това, че е хубаво да бъдеш и от другата страна, да осъзнаеш колко е важна ролята на опозицията и колко е важно и да имаш опозиция. И то конструктивна, не задължително само речовита.

ИБ: Това сви ли ви, така, мащаба, или пък ви окуражи да бъдете по-твърда, по-борбена и по-работлива, ако щете да кажа. Това във вашия ресор е много важно качество. (Е това е въпрос, евала! Б.р.)

ЛП: Ако трябва да съм искрена, в интерес на истината точно това се случи! (А това е отговор, пак евала! Б.р.) Когато си бил в опозиция, много уроци научаваш – какъв можеш, какъв не можеш да си позволиш да бъдеш. Но и наистина в момента, особено в едно коалиционно правителство, което е различното, понеже питахте. Във втория мандат много по-често си в обекта на прожекторите. За всяка своя крачка и решение не можеш да ги вземеш еднолично. Трябва да изчакаш на коалиционните партньори мнението, съвета, позицията. Да се обединиме. Така че това, бих казала, че е един от недостатъците в тази ситуация – че някои решения се взимат по-бавно. От друга страна, когато си пък под светлината на прожекторите и от вътрешната и от външната опозиция, лошо е, когато и едната и другата не са конструктивни, но това вече е друга тема. Но пък тогава се концентрираш много повече. Така че в този мандат, бих казала, че сме много концентрирани. (…)

ИБ: Днешната тема обаче е – заглавие: „Ад по пътищата“. И това винаги се повтаря във всички празнични дни. И действително ад ли е по пътищата?…

ЛП: Всички, които пътуват по света, по Европа – аз съм сигурна, че голяма част от българите са пътували и пътуват по Европа – няма магистрали, няма пътища в нито една европейска държава, в които да няма задръствания, съответно петък и неделя, когато хората почиват. Когато пък имаме и 4 почивни дни, това е най-естествено – това там никой не го драматизира, не плаче, не се тръшка. Да, просто има трафик, има много коли. Има свободно движение на хора по пътища и курорти. Така че аз смятам, че малко така преиграваме темата.

ИБ: …Накрая пишат: „Лили Павлова задръсти пътищата“.

ЛП: Не ги задръствам аз, но пък ние ги ремонтираме, факт. Но вие пък знаете – нормално е да съвпада строителният сезон със сезона на пътуванията. Затова наистина се извинявам на всички пътуващи за затрудненията, които и ние създаваме с ремонтите. (…)

ИБ: Има ли 20 смъртоносни километра?

ЛП: Понеже си говорихме, преди да почне предаването с ябълките* (на масата има ябълки – б.р.) – те, освен че са смъртоносни, мисля, че са Ябълката на раздора 16 г.

ИБ: Като казахте за ябълка, да ви връча една червена ябълка за успех, като вярвам, че…

ЛП: Благодаря! Че тези 20 км и тая Ябълка на раздора…

ИБ: Да. Тая Ябълка на раздора вие ще я преодолеете, но вярвам, че Вие не сте гнила ябълка в системата, както казваше един посланик, който замина за Африка. Вие сте здрава червена българска ябълка!

ЛП: Благодаря. Надявам се, че е така.

__________

* Понеже пък ние не сме си говорили, трябваше да се досетим сами, че става въпрос за пътя през Кресненското дефиле.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране