13.12.2017 | 7:51
Корнелия Нинова дава на съд Десислава Атанасова и ГЕРБ
Заради клевети и манипулация на официални документи лидерът на БСП ще си търси правата с дела

Корнелия Нинова завежда дело срещу зам.-председателката на парламентарната комисия по правни въпроси Десислава Атанасова. Освен срещу нея, жалбата ще е и срещу партия ГЕРБ. Причината са твърденията на гербаджиите по адрес на Нинова за участието й в приватизацията на „Техноимпекс“.

„Някой твърди за друг, че е извършил престъпление. Отива и го доказва. Поканих говорителите на ГЕРБ да го направят и да отидат в прокуратурата и съда. Не отидоха. Ходят по студия и разнасят документи. Единственият отговор в правова държава, който могат да получат, е, и го получават днес, завеждане на дело срещу тях. Току-що си внесох държавната такса и до края на деня завеждам дело на Десислава Атанасова и солидарно на партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение“, обяви вчера Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че оттук нататък подобни спорове ще се решават със съдебните дела. Делото е за всичко, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи, стана ясно вчера. „Г-жа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки, и въпреки това, след като вече е била информирана, продължи да клевети и да лъже в публичното пространство. В правова държава отговорността се носи по съдебен ред. Те ще си я понесат. Всичко, каквото имат да казват оттук нататък – в Съдебната палата, СГС“, отсече тя.

Атанас Зафиров обяви, че на вчерашното си заседание Изпълнителното бюро е обсъдило атаката срещу председателя на партията. Коментирани са и хвърлените в публичното пространство лъжи и манипулации. Оценката на ИБ е, че става дума за тежка политическа атака срещу ръководителя на най-голямата опозиционна партия в България. Според него акцията се базира на използване на силови структури, в лицето на ДАНС, и манипулиране на становището на главната прокуратура, в което ясно е казано, че няма данни за престъпление. „ИБ на БСП заяви своята категорична подкрепа към г-жа Нинова и намерението партията да не се отклонява от своя опозиционен път както в Народното събрание, така и в обществото“, категоричен бе Зафиров. Искам да се обърна към „сценаристите“ от ГЕРБ и техните помощници – няма да ни изплашат, заяви социалистът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране