20.04.2019 | 0:33
Корнелия Нинова: Коя е Деси Радева, че да я коментирам?
Според “червената” шефка Сергей Станишев е емблема на Истанбулската конвенция

Коя е Деси Радева, че да коментирам думите й”, попита Нинова в отговор на въпрос в предаването “Евродикоф” как ще коментира поста на съпругата на президента за предателите пуснат в социалната мрежа. Както е известно общественото мнение забеляза в думите на Първата дама намек за включването на Иво Христов в евролистата на БСП.

”Тя не е институционална, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения, не мога да коментирам Фейсбук”, отсече Нинова по адрес на президентската половинка. “Червената” шефка коментира и отношенията си със Сергей Станишев: “Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев. За мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица – дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма”, заяви Корнелия.

„Аз искам връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика, изтъкна Нинова. “Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората разлика е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието.”

Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало да бъде в листата заради противоречията в политиките.

“Борим се с Истанбулската конвенция, а Сергей е символ на тази политика. Ето сега националния съвет преподреди листата и всеки може да гласува както иска”, поясни лидерът на БСП.

На въпрос как Иво Христов попадна в листата на БСП Нинова каза, че номинациите на организациите за началника на кабинета на Румен Радев са били ясни. Тя отказа да коментира отношенията си с президента Румен Радев, но съобщи, че той е бил уведомен за това. “Говорим си с президента Радев”, посочи Нинова.

Причината Иво Христов да бъде в листата е заради общите политики, които споделяме във “Визия за Европа” и “Визия за България”. Имаме общи идеи за бъдещето на Европа и това е основа за съвместна работа, каза Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране