22.04.2017 | 11:20
Корнелия Нинова обяви война на олигарха Георги Гергов
Има сериозен шанс председателят на БСП да бъде бламирана на днешния пленум

Ключов за развитието на Българската социалистическа партия пленум се провежда днес на „Позитано” 20 в София. След края му или един от най-влиятелните функционери на БСП ще напусне ръководството й, или политическата сила ще остане без председател.

Корнелия Нинова поиска оставката на члена на Изпълнителното бюро на партията Георги Гергов, след като в медиите се появи информация, че той е бил посредник в разговор между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена и издател Сашо Дончев. Последният се оплака, че е бил заплашван.

До момента Гергов не е приел да се оттегли сам. Не е толкова сигурно обаче и че Националният съвет на Столетницата ще го отстрани.

В НС на БСП има 181 човека, като поне 91 трябва да гласуват за изключването му. Георги Гергов е една от силните фигури в партията, а пловдивската организация е втора по големина в цялата страна. До момента той не се считаше за вътрешна опозиция на Корнелия Нинова, която го направи част от „червеното” ръководство.

Сега обаче той може да получи подкрепата и на тези, които председателят на партията разгневи, когато реши да остави дългогодишните депутати извън парламента. Социалисти коментират, че днес може заседанието да се окаже без кворум или с много гласуващи „Въздържал се”, като така ще бламират Нинова. Тя вече заяви, че ще подаде оставка, ако Георги Гергов остане в Изпълнителното бюро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране