21.04.2017 | 21:42
Корнелия Нинова разкри: Ако Гергов не напусне ръководството на БСП, тръгвам си аз!
Поемам целия риск и пълната отговорност какво ще се случи с мен утре

Лидерът на БСП Корнелия Нинова проговори за чутовния скандал, разтърсил партията-столетница през последните дни. Пред „Панорама“ Нинова коментира интригата, пусната от газовия олигарх Сашо Дончев. Той твърди, че е бил на среща с главния прокурор Сотир Цацаров именно в кабинета на Гергов.

„В този скандал има досега изразени две мнения – на бизнесмена Сашо Дончев и на главния прокурор. Уважавам позицията на главния прокурор, която е конкретна – че ще прояви нулева толерантност към всеки политик или бизнесмен, който се опитва да постави себе си над обществения интерес. Днес извиках в моя кабинет и поисках оставката на господин Гергов. Той отказа. Утре ще поставя въпроса на Националния съвет и ще поискам оставката на Гергов. Господин Гергов е политическо лице на БСП и аз поемам целия риск и пълната отговорност какво ще се случи с мен утре. Ако той не напусне ръководството на партията, ще си тръгна аз. Поела съм ангажимент и знам срещу кого ще се изправя утре. Вероятно утре ще има отговор на моите действия от колеги, които не са съгласни с моята политика в партията. Обещала съм, че ще я водя с принципи и няма да допусна подобни случки“, категорична бе Нинова.

„Не съм давал пред никого изявления и ви казах и на вас също по-рано, както и сега, че в момента не говоря по този случай“, заяви по-рано днес Гергов.

„Обвинения за корупция срещу представител на партията категорично няма да приема! И тук искам да вържа въпроса с урана и водата. Чухте как отговори господин Цветанов – те носят ли вина за това. Не. Започна да говори с проценти. Аз питам – кой носи политическата отговорност за това, което се случва в България“, заяви още Нинова.

„Днес служебните министри заметоха правителството на Бойко Борисов по случая с водата. Затова поздравявам господин Радев, който излезе и каза, че това е втори Чернобил“, посочи лидерът на БСП и се обърна към председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов: „Господин Цветанов, вашите министри какво казват за октомври 2016? Защо са мълчали, след като на бюрата им са били тези данни?“.

Нинова изтъкна, че БСП ще отстоява три категорични позиции – председателството на ЕС, национална сигурност на границите – вътре и в страната и демографската криза. „Ще предлагаме алтернативи на политики и няма да отстъпим изобщо от предизборната програма на БСП за разлика от други партии. Не можеш до един ден да говориш минималната пенсия ще стане 300 лева и после да кажеш – няма да стане. Това е предателство“, заяви Корнелия Нинова.

„Съгласна съм, че трябва да търсим обединение по важни въпроси по важни въпроси, които касаят народа. Но да бъдеш алтернатива, да посочваш грешките на управляващите, това не означава омраза“, посочи още Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране