27.05.2017 | 23:04
Корупция! Бизнесмен е подарил два мерцедеса и апартамент на кмета на Кърджали
Хасан Азис е получил безплатен апартамент от строителна фирма, съпругата му с нов джип „Волво“, подарили общинско жилище на депутатката Адлен Шефкед

Бизнесмен е подарил два мерцедеса на кмета на Кърджали Хасан Азис. Колите са били подарени на Азис като благодарност за осигурени обществени поръчки. Градоначалникът е получил е безплатен апартамент в комплекс „Пентагона“. Това се казва в сигнал до МИГNews, изпратен от Тони Танев. В писмото му се съдържат скандални данни за корупционни практики в Община Кърджали, толерирани лично от градоначалника. Става ясно още, че съпругата на кмета Невин Караджа е с нов джип „Волво“, като парите за новото возило са с неизвестен произход.

Публикуваме пълния текст на писмото (без редакторска намеса):

Прочетох статията която излезе за кмета на Кърджали Хасан Азис. Изпращам някои въпроси и факти, които гражданите на Кърджали трябва да получат отговор.

1.Кой е крупния бизнесмен който подари двата мерцедеса на кмета Хасан Азис? Плаща ли за парко места в „Пентагона“?

2.Как се сдоби с апартамент в шик сградата „Пентагон“?

3.Не им ли стига автопарка, който имат в семейството, та купуват нов джип Волво за хиляди левове на жена си?

4.Как се финансират тези дълги и скъпи почивки?

5.Защо от 20 работни дни влиза в общината само 3 дена.

6.Работят ли неговите заместници или взимат само заплати? Редно ли е председателя на общинската структура на ДПС да е заместник кмет по общинска собственост? С нови имоти ли ще се сдобие Хасан Азис?

7.На последната сесия одобриха няколко апетитни имота. Предлагам да проследите кой ще ги купи и ще  разберете как върви бизнеса в Кърджали.

В града не останаха хора време беше ДПС да започнат да губят гласове от алчността и бездейността на кмета.

Сега малко факти, за които могат да говорят много мои съграждани.

Фирма Екострой ООД със собственик Юскан Мустафа е с договор за поддръжка на улично осветление /може да го видите в регистъра/ След като града е потънал в тъмнина за какво се дават по 10 хиляди лева на месец? Тази фирма има още много договори с една завидна сума / малки инфраструктурни обекти, канализации и т.н./ Братовчеда на жената на кмета Ахмед Моллахасан /номер 9 от листата за депутати/ участва в ДЗЗД за близо милион и двеста хиляди за канализация. Собственик на Стилмед – СА ЕООД изпълняват още поръчки може да ги проверите . Същият този който е роднина на кметшата стана председател на младежкото ДПС в Кърджали.

Прав е моят съгражданин че община Кърджали се управлява от жената на кмета – Невин Караджа. Както стана ясно дългата й ръка влезна в партията в Кърджали. Адлен Шевкед е депутатката която ще се отчита на г-жа Караджа. А от медиите разбрахме че тя е взела за  съветник Хасан Азис. Да не пропусна да спомена че кмета преди време уреди Адлен Шевкед с общинско апартаментче по молба на съпругата си и то на „добра“ цена, а много от нас чакат в измислената картотека.

4 мандата от по 4 години семейството на кмета и техните близки се изхранват за сметка на общината в заведението на Маги. Наемът на барчето е минимален и постъпленията от нашите данъци отиват за угояване на добичета.

По примера на жената на кмета, при Маги се застояват Юсеин Ахмед, Кадир Мустафов, хрантутниците заемащи измислени позиции в местния съвет. Любимец и проводник за реализация на неща освен жената на кмета е и Лятиф Расим – кмета на с. Мост, който доста често играе и ролята на шофьор. Фила пиар на община Кърджали се шири в общински апартамент, с високи заплати.

Да питаме ДОКОГА ще продължава това!“

6 коментара

  1. Анонимен каза:

    Oleee hasane kak moja da go napravis

  2. anonimen каза:

    Добро утро!Всичко е крадене!Сега са се завъртяли Вълка и синът на Ахмед доган!

  3. Hollandeca каза:

    Вие сега ли знаете за това всички са Корумпирани в общината

  4. Анонимен каза:

    КОРУПЦИЯ !!!! Няма истинско правосъдие !!!! Натискат се да станат Кметове за да КРАДАТ !!!! Няма ли Кой да разпореди да се направи истинска -честна РЕВИЗИЯ на общината !!! Прокуратурата може ли да се само сезира . Дайте отговори господа управляващи -община Кърджали .

  5. анонимен каза:

    Овчаров „изхранва“ всички детски градини, топъл обяд и т.н. Ама нали дъщеря му е в обществените поръчки, и всичките му племеннии наредени в общината и общински съвет

  6. Anonimen каза:

    Освен апартанен на жк.Пентагон кмета има още един магазин които е даден под наем на ситигаз още като влозате на пентагона първият магазин на ъгала също така има и два офиса на самата зграда и закъпи за молион и половина гаражи също на пентагона и в гаража какви ждипове има които там се крият никога неса били пред общината

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране