08.12.2012 | 14:01
Кошлуков пак се натегна на властта
Водещият от TV 7 поиска Сергей Игнатов да провери протестиращи срещу министерството учени
Емил Кошлуков в акция. Снимка: TV7

Пореден унизителен плонж пред властта демонстрира водещият Емил Кошлуков в днешното издание на предаването си. „Факторът“ поиска от образователния министър Сергей Игнатов да провери двама учени, дръзнали да организират протест пред министерството заради несекващия скандал с конкурсите във Фонд „Научни изследвания“.  Миналата седмица те поискаха оставката му заради толериране и прикриване на корупция при разпределението на държавните пари за наука. Визираните от Кошлуков учени доц. Христо Димов и главен асистент Виктор Атанасов са спечелили и изпълнявали проекти за наука, в които обаче основните разходи били насочени към възнаграждения и командировки.

След като изслуша пламенната пледоария на водещия, напомняща сценарий на евтино активно мероприятие, доволен министърът отговори: „Ще направя проверки по тези случаи”.  Сергей Игнатов уточни, че проверките няма да нарушат автономността на висшите учебни заведения, тъй като при нередности министерството може да отправя препоръки. Министърът потвърди, че е приел двамата споменати от Кошлуков учени – доц. Христо Димов и гл.ас. Виктор Атанасов, защото били излъчени от протеста.  Сергей Игнатов отново повтори, че сегашните протести са политически и са мотивирани от интернет публикации през лятото от проф. Мира Кортенска. Тя вече е освободена от научния фонд. Действия срещу нея е предприела и прокуратурата, напомни Игнатов. Той потвърди позицията си, че сегашните протести са политизирани и че било естествено опозицията да ги използва.

Трагикомичната днешна сценка на „Фактора“ пред Игнатов е част от дългата му поредица от унизителни ласкателства към властта и поръчкови разследвания и клевети срещу реалните и измислени врагове на ГЕРБ.

Loading...
 • СВДрагунов каза:

  Кой в момента е министър на образованието,бе…“журналя“ смотани…?!

 • Дядо Йоцо каза:

  Нека не се заблуждаваме. Емил Кошлуков не е журналист, а политик – продажен като всички такива! Нищо ново под българското слънце!

 • харалампи каза:

  В цял свят хората, които повдигат въпроси за злоупотреби в публични институции, се ползват със специална защита, а у нас ги притискат. Нека се провери Фонд Научни изследвания, а не двамата учени, дръзнали да излязат и да кажат „има проблем“.

 • някой каза:

  Taka e. Особено с този филм за студентите преди 20 години и сравнението на скъпата научна апаратура с телевизора си в хола – бе убийствено манипулационно и в същото време жалко и комично!

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране