18.01.2020 | 15:06
Костов: Доган и Пеевски са олигарси
Зелените движения в Европа от интелектуална гледна точка са несъстоятелни и спъват технологичния прогрес
Прокурорско-олигархичният център на властта нямаше да бъде възможен, ако политиците се чувстваха свободни, честни и негузни. Олигарх е този, който има големи икономически възможности и е в състояние да влияе на политическите решения в страната – в този смисъл олигарси са Доган, Пеевски и други от този тип, обяснява Костов.

Това заявява пред „Студио Банкеръ“ бившият министър председател Иван Костов.

Недобрата политика води до огромен нетен износ на български капитали, разширяване на неравенството и до изтичане на жизнените сили на нацията, смята бившият премиер.

Българската демокрация не е консолидирана, а това означава, че няма върховенство на закона. Основният проблем пред България е качеството на нейната демокрация, смята той.

Състоянието на съдебната система пречи за привличането на преки чуждестранни инвестиции, а оттам и за създаването на работни места и производства с висока добавена стойност, посочва икономистът.

Българското общество още не е узряло да възприеме сложната тъкан на демокрацията. А демокрацията е най-сложната политическа система и нейните баланси се познават слабо дори в политическите среди у нас. В момента няма енергия за излизане на улицата, авангардната част на българското общество живее все по-добре материално и няма мотивация. Средният българин не живее под наем и далеч не е толкова зле, колкото го описват европейските медии, които имат нужда от лош пример, обяснява бившият премиер.

Според него еврофондовете отиват в малка група от хора.  Зелените движения в Европа от интелектуална гледна точка са несъстоятелни и спъват технологичния прогрес. Ако набием спирачки на икономиката, с какви технологии после ще решаваме екологичните проблеми, заявява Костов.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Точно казано от Костов, който създаде олигарсите,малко е късно вече.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране