03.06.2017 | 0:18
Ковачки фалира, продава бизнес за половин милиард
Той е извадил на тезгяха рудници, ТЕЦ - ове, мини и няколко фабрики от своята импери

Един от българските олигарси на прехода Христо Ковачки продава голяма част от бизнеса си у нас. Той е извадил на тезгяха рудници, ТЕЦ – ове, мини и няколко фабрики от своята империя. Неговите компании имат големи задължения към банки и доставчици, а в същото време трябва да изпълняват и голяма инвестиционна програма свързана с екологични инсталиции и производства в част от дружествата му.

За тази програма са необходими около 100 милиона лева, а фирмите на Ковачки имат и задължения към банки и различни финансови институции. Общите дългове достигат 400 милиона лева. Въпреки, че успява да обслужва част от тях, олигархът изпитва големи трудности с плащането на лихви и главници. Сега той е решил да продаде голяма част от активите си в България и да напусне страната. Ковачки притежава и няколко атрактивни имоти в чужбина.

Той има вила в Гърция, имение във Франция, както и къща в Испания. Не е ясно дали притежава други активи в чужбини, но според различни информации той има банкови сметки в офшорни зони, които са на обща стойност над 200 милиона долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране