Валери Симеонов подаде оставка!
Като причини той обяви "продължаващата медийна кампания"
05.12.2017 | 20:29
Крадлата на крем за лице Елена Поптодорова – вицешеф на мозъчния тръст на НАТО
2/3 са я подкрепили за Асоциацията на Атлантическия договор

Елена Поптодорова беше избрана за вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор (АТА) на 63-та Генерална асамблея на организацията в Брюксел.  Тя е получила подкрепата на повече от 2/3 от гласуващите национални поделения, съобщиха от Атлантическия клуб в България (АКБ).

Поптодорова е дългогодишен дипломат, беше посланик на България в САЩ, говорител на Министерството на външните работи и народен представител в българския парламент, а понастоящем е директор в АКБ.

АТА е създадена през 1954 година като мозъчен тръст на НАТО и днес има за членове 37 национални клуба. С участието на дипломати, военни, представители на отбранителната индустрия и на академичните и научни среди, АТА участва в разработването на трансатлантическа политика в областта на сигурността и отбраната.

През 1996 г. българският Атлантически клуб стана първият член на АТА от държава извън НАТО, а Соломон Паси беше първият президент, избран от ненатовска държава. През 1997 г. България беше първата държава извън пакта – домакин на Генералната асамблея на АТА, припомнят от АКБ.

През март името на Елена Поптодорова беше замесено в скандал, след като полската полиция съобщи, че е била задържана и глобена за кражба на козметика за близо 400 евро на летището във Варшава. Тя категорично отрече да е извършила кражба и заяви, че не би заложила репутацията си за подобно нещо, тъй като може да си позволи подобни покупки. Поптодорова обясни, че става дума за „нелеп инцидент“, при който без да иска пъхнала в чантата си скъп крем за лице, докато говори по спешност с възрастната си майка по телефона. Тя се закани да съди всеки за „медийната вакханалия“ срещу нея.

Наложи й се обаче да подаде оставка като като директор на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК), който оглавяваше.

spodelime.com


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране