13.08.2019 | 16:35
Красен Кръстев поръчал погрома в „Бесо“ заради неуредени сметки, арестуваха го
Арестуваният бизнесмен и собственикът Емануил Лазаров са съдружници в пет фирми

Красен Ангелов Кръстев е задържаният поръчител на погрома в елитния столичен бар „Бесо”, предаде Btv. Арестуваният е съдружник на собственика на заведението Емануил Лазаров в пет компании – „ Кристал Дивелъпмънтс” ООД ,  „Емпайър Дивелъпмънтс  Груп” АД, „ Кристал Кепитъл Инвестмънт” ООД,  „Кепитъл Валю” ЕАД и „Сайънс Мениджмънт” ЕООД. Повечето от тях имат за основна дейност строителство и отдаване на имоти.

От полицията потвърдиха, че Красен Кръстев е един от задържаните във връзка с инцидента от понеделник вечер, но отказаха повече подробности.

Вече стана ясно, че Кръстев и Лазаров са в тежък конфликт заради общия им строителен бизнес. Това е и причината за наказателната акция в заведението, при която шестима здравеняци потрошиха маси и столове, разпраха с нож тапицерията и  уплашиха клиентите около 18 ч. в понеделник.

Според версията на Кръстев, собственикът на „Бесо”, известен с прозвището Емо Негъра, му дължал огромна сума пари и не само отказвал да я върне, но и се криел от него, твърдят запознати.

Затова и мъжете от групата, потрошила заведението, няколко пъти повтарят на персонала, че собственикът знае къде трябва да се обади, за да не идват отново.

„Работата е много дебела, става въпрос за милиони и много от нещата са на мъжка дума и доказването им в съда е много трудна работа“, обясниха близки до Кръстев, който е бивш щеф на федерацията по кикбокс.

Заснетият от охранителните камери екшън се появи в социалните мрежи почти веднага, но от заведението изобщо не са подали сигнал до 112.

След като случаят е бил коментиран от премиера на днешното заседание на кабинета, от МВР свикаха брифинг, на който обясниха, че са се самосезирали и вече са задържали трима от участниците в погрома, както и поръчителят.

Главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов увери, че до края на деня ще бъдат задържани и останалите замесени в мелето.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Липсата на действия при поискана помощ и беспристрастноста както от и съмненията в способностите на полиция, прокурор и съд води до физическа разправа между двете страни.И обикновено жертвата е принудена да посегне на този който им причинява загуба,болка, страдание физическо, финансово или друго нараняване. И изведнъж от жертва на престъпника поради липса на върховенство на закон в България става престъпник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране