14.02.2018 | 0:01
Красимир Анев се разболя
Самоковецът е с болки в гърлото от понеделник насам

Биатлонистът Красимир Анев се разболя. Самоковецът е с болки в гърлото от понеделник насам. В нашия щаб се надяват положението му да не се усложни и той да може да стартира в индивидуалната дисциплина на 20 км утре.

В първия ден от седмицата Анев, Владимир Илиев и Антон Синапов се състезаваха в преследването на 12,5 км в ужасяващ студ и вятър на олимпийското трасе. След старта Анев даже призна, че се е почувствал много слаб физически след втората стрелба. Причина за физическите проблеми са именно студеното време в Корея. В допълнение на ниските температури излиза и силен вятър, който допълнително пречи.

„В първия ден на спринта сами си бяхме виновни, защото прегоряхме. В преследването обаче вятърът ни застигна на стрелбището по време на третата стрелба и стана кошмарно“, оправда се Анев.

„Студът не ни понася толкова тежко, защото тренираме в скандинавските държави, където става и по-студено. Тук особено неприятен е вятърът, който излиза внезапно и е толкова силен, че може да те отвее от пистата“, допълни троянецът Владимир Илиев.
Единствената ни олимпийска шампионка и председател на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска пък продължава да е без багаж в ПьонгЧанг. Куфарите на Катя са някъде по трасето София-Москва-Сеул и тя ходи в олимпийското село с дрехи назаем. Дафовска замина по-късно за Игрите, за да участва в честването на 20-годишнината от титлата й в Нагано в родното Чепеларе.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране