02.08.2019 | 22:52
Кристалина пак се провали!
Вечната кандидатка за високи постове не събра достатъчно гласове, за да бъде номинирана на шеф на МВФ

Кристалина Георгиева се провали в битката за шеф на Международния валутен фонд!  Никой от двамата кандидати не получи необходимото мнозинство, за да бъде номиниран от ЕС за ръководител на МВФ.

Българката получи подкрепата на повечето правителства в ЕС да стане европейски кандидат за ръководител. Тя обаче не успя да събере достатъчно мнозинство, за да бъде номинирана, каза официален представител на ЕС, цитиран от Ройтерс.

Кристалина Георгиева, която е главен изпълнителен директор на Световната банка, и бившият финансов министър на Холандия и ексшеф на Еврогрупата Йерун Дейселблум, останаха в битката, след като се оттеглиха други трима кандидати.

Снощи това направи Мариу Сентену, който в момента оглавява Еврогрупата и е министър на финансите на Португалия, а днес го последваха испанският министър на икономиката Надя Калвиньо и Оли Рен – управител на централната банка на Финландия и бивш еврокомисар.

Въпреки това българката не успя да се пребори.

Кристалина Георгиева е известна в България и Европа като вечната кандидатка за високи постове. През годините тя искаше да бъде премиер на България, генерален секретар на ООН и председател на Европейската комисия.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    На постовете на които е ,и е била Кристалина се спечелват само със знания и труд.Не със партизанлък и баджинаклък както монозинството в България са. Много е хубаво че има амбиция и за други световно престижни и видими позиции.Колкото до заплащането тя прави над 500 000 $ на година, ако отиде в МВФ ще получава по малка заплата. Научете се да уважавате способните си хора а не да се подигравате.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране