04.08.2019 | 23:20
Крият ареста на общински съветник от Луковит
Нарколаборатория и марихуана са открити в имот на съветника от Луковит Димитър Димитров

Властта крие ареста на общинския съветник от ГЕРБ в Луковит Димитър Цолов Димитров. Известният в престъпния свят Митьо-Лорда е задържан в дома си в ловешкото село Дерманци на 31 юли в рамките на спецоперация на територията на областите Ловеч, Ямбол и Бургас.

Спецпрокуратурата съобщи на сайта си, че при акцията са арестувани 7 души по обвинение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Не се уточняват нито имената им, нито че единият от бандата е част от групата съветници на ГЕРБ в община Луковит. „Групата е действала от октомври 2018 г. В жилище на един от участниците в село Дерманци е открито голямо количество канабис“, гласи съобщението, без да се посочва, че става въпрос за Димитров.

За 50-годишния мъж се говори, че през 90-те години е бил поръчков убиец. 150 полицаи и жандармеристи са участвали в хайката в дома му в четвъртък, твърди червеният вестник „Дума“.

Според съобщението се разследва дейността на арестуваните във връзка с производство на марихуана и е иззето оборудване за наркооранжерия. Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2018 г. При претърсванията на жилища, промишлени помещения, офиси и автомобили са открити и иззети различни доказателства за престъпната дейност на групата.

„В жилище на един от участниците в ловешкото село Дерманци е открито голямо количество канабис, пакетиран за продажба на едро“, уточнява прокуратурата за ареста на Димитров. Там са намерени и иззети вентилатори, осветителни тела и други части от цялостно оборудване за отглеждане на растения в затворения помещения. В къща на друг участник в групата – в ямболското село Веселиново, освен наркотици е открито и иззето автоматично огнестрелно оръжие. Суха тревна маса в буркани и оборудване за наркооранжерия са открити в старо промишлено помещение, където се предполага, че доскоро е бил отглеждан индийски коноп. В едно от претърсените помещения е намерено и иззето голямо количество пари в евро. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях, завършва съобщението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране