23.05.2015 | 9:56
КТБ беше банката на ДПС, Доган нареди атаката срещу Цветан Василев
Каква е ролята на прокуратурата в аферата "Костинброд"?, пита Атанас Атанасов

Не може да има институции, които да не зависят от никого и да правят каквото си искат. Това обяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия шефът на вътрешната комисия в парламента и депутат от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов.

На първо място бих искал да се изясни в парламента каква е ролята на прокуратурата в аферата „Костинброд“ и каква е ролята на прокуратурата в аферата „КТБ“. Хората знаят, че двете афери бяха инициирани от прокуратурата с политически привкус, изтъкна той.

Цветан Василев дългогодишно се възползваше от подкрепата на ДПС до един момент, в който Доган реши, че не им е нужен, смята реформаторът. ДПС решиха, че след като свалят БСП от власт, ще си извоюват място във властта. В момента те искат да свалят РБ от управлението, категоричен е ген. Атанасов.

И допълни: „Нашата битка е да не бъде допуснат реванш на ДПС във властта“. Движението, по неговите думи, действа като мафиотска организация. Във вторник ще бъде внесен законопроектът за съдебната реформа, с около 130 подписа. Изискват се 60 подписа по принцип, съобщи още реформаторът. Има две политически сили – ДПС и Атака, които са категорично против реформата. Те не желаят да се промени това статукво, в което през годините са си извоювали определени позиции, по думите му. Аз не чувам никакви сериозни аргументи от БСП защо не искат изменения в Конституцията. Аз искам да попитам Миков как се отнася към обстоятелствата, че всички социологически проучвания сочат, че 90% от българските граждани искат радикална съдебна реформа, попита ген. Атанас Атанасов. Аз мисля, че шансовете за конституционната реформа не са малки, подчерта той. Помолен да каже какви кандидатури за местните избори се обсъждат в партията му, ген. Атанасов отбеляза: „Трябва да се чуе гласът на ДСБ в София“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране