17.10.2017 | 19:17
Кубрат Пулев: В моя живот не всичко е пари!
Боксьорът се надява, че мачът с Джошуа "все някога ще се състои"

Родната боксова звезда Кубрат Пулев коментира за първи път новината, че двубоят му с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория няма да се проведе. Чрез официалния си профил в социалните мрежи Кобрата благодари на своите фенове за подкрепата и заяви, че не се е отказал от преследването на голямата си цел.

Вчера стана ясно, че българинът е получил частично разкъсване на гръден мускул и няма да успее да се възстанови за 28 октомври, когато трябваше да се изправи срещу световния шампион на „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф.

Ето какво написа Пулев в социалните мрежи:
„Здравейте, приятели! Наясно съм, че новината за моята контузия и последвалата отмяна на мача между мен и Антъни Джошуа за световната титла ви е изненадала. Не ми бе лесно да взема това решение! Знам, че на мое място почти всеки друг би избрал да се качи на ринга в Кардиф въпреки всичко и да прибере няколко милиона. Всеки друг, но не и аз!

В моя живот и в моя свят не всичко е пари. Научил съм, че човек влиза в битка, за да я спечели. Разбрал съм, че независимо от превратностите на живота човек не бива да изневерява на своите убеждения. Антъни Джошуа трябва да защитава световните титли срещу здрав съперник и аз се радвам, че той вече има такъв.

Аз оставам още по-жаден за тази битка и смятам, че е само въпрос на време. Именно подобни предизвикателства карат сърцето ми да бие силно и да усещам, че съм истински жив. В период от една седмица опитахме всичко, за да оздравим контузията, но всяко нещо си иска своето.

Приемам го, като знак. Щом Бог така е решил, значи така е трябвало да стане. Все така ще бъда себе и няма да предам принципите си. Няколко милиона повече няма да ме направят нито по-богат, нито по-щастлив.
Моето богатство е безрезервната обич на българския народ, от който винаги черпя сила и вдъхновение и който ми дава смисъл на всичко, което правя!

Благодаря от сърце на всички българи за вярата и подкрепата! Те значат много за мен, особено в момент като този!
Продължаваме напред!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране