16.07.2017 | 0:04
Кунева плаши с оспорване на 420 държавни поръчки
България не е на втора скорост, а на бавна, защото не сме нито в Еврозоната, нито в Шенген

В нарушение на закона са обявени 420 обществени поръчки и това е станало заради липсата на единна национална система. Има вероятност от обжалване и спиране на процедурите. Това заяви заместник-председателят на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев по време на заседанието на Националния съвет на партията, което се провежда днес и утре в Трявна.

Той посочи, че противно на твърденията, в Народното събрание няма внесен законопроект за отлагане на сроковетe, а депутатите се занимават със закони,които не водят до резултати за хората – като отмяната на табелите, сигнализиращи за радари или премахването на възможностите за чуждестранно финансиране на съсловните организации.

„Мнозинството е нестабилно, няма дневен ред, нито имат желание да правят нещо за подобряването на средата.“ – коментира Делчев.

„България не е на втора скорост, а на бавна, защото не сме нито в Еврозоната, нито в Шенген и това не зависи от Бялата книга или от обсъжданията в Народното събрание, а от липсата на план как това да се промени.“ – констатира председателят на партията Меглена Кунева.

Тя каза още, че структурите на ДБГ започват подготовка за местните избори – със съставяне на план за работа за изборите и за подобряване на обществената среда.

По повод 170 години от основаването на първата кногохранителница в Трявна ДБГ дари 120 книги на библиотеките в Народно читалище „Пенчо Славейков“ в Трявна и „Пробуда-1924“ в Плачковци. Дарението е част от политиката на ДБГ за подкрепа на българските читалища и библиотеки, съобщиха от пресцентъра на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране