26.06.2016 | 18:50
Ламбо няма сили да се кандидатира за президент

„Знам какво изисква една кампания. Нямам сили да се кандидатирам за президент“, заяви Стефан Данаилов, една от най-популярните фигури в БСП, пред Нова телевизия. През 2011 г., когато левицата все още не се беше разцепила и издигна за президент Ивайло Калфин, Стефан Данаилов беше кандидат за вицепрезидент. Наскоро той стана зам.-председател на БСП, предложен от новия партиен лидер Корнелия Нинова.

„Защото я харесвам, защото съм отговорен и защото помагам, когато има нужда от моята помощ, тук вече ме интересува и партията, приех. Тя има много качества, има нужда и от помощ“, разясни в неделя Ламбо на въпрос защо е приел поста.  По думите му само преди ден е предупредил Нинова, че може да „изпуши“, защото поема твърде много ангажименти. „Тя трябва да успокои топката и да пусне другите да вършат тази работа“, коментира той.

Той добави, че все още хока съпартийците си и е разочарован от някои сред тях:“Променят се хората. Не съм очаквал такива крайности“. Попитан от кого се е разочаровал, той каза: „От Георги, донякъде – от Сергей, въпреки че с него държа контакт непрекъснато“, визирайки двамата бивши лидери на БСП Георги Първанов и Сергей Станишев.

На въпрос защо не го е променила политиката, актьорът отвърна: „Ами, защото не съм политик. Какъв политик съм аз… Той два дена седнал на парламентарната банка и бил политик. Смешно ми е, аз – артистът, аз – Ламбо – да, но аз политик – не…“  БСП ще реши след вътрешнопартийно допитване дали да издига самостоятелна кандидатура за президент или да търси общ кандидат с други партии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране