13.09.2017 | 0:01
Лазар Влайков остава под домашен арест
Решението е на Окръжния съд в Пазарджик

Окръжният съд в Пазарджик потвърди определението на Районния съд, с което на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков бе наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“. Като мотиви от тричленния съдебен състав посочват, че Влайков не е осъждан, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението на магистратите не подлежи на обжалване.

Прокуратурата, която настояваше Влайков да остане в ареста, изнесе нови данни за нощта на убийството на Наско Тонкев във Виноградец, за което беше обвинено 6-годишно дете. Разпечатката от мобилния телефон на Влайков показва, че в нощта на престъплението той е звънял над 15 пъти на съпругата си. Показанията на свидетели обаче сочат, че тя е била на тържеството.

Прокуратурата обвинява Влайков за това, че по време на тържество не е взел необходимите мерки за сигурност, предоставил е оръжието си на дете. Прокурор Васил Малинов представи пред съдебния състав резултатите от две химични и една съдебномедицинска експертиза.

Според химичната експертиза натривките по ръцете на детето, Влайков и Тонкев сочат, че по тях има едни и същи по състав микрочастици, а по убития – други. Прокуратурата обърна внимание и на резултата от съдебномедицинската експертиза, че малчуганът е стоял отдясно на убития, така че няма как то да го е простреляло.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране