06.02.2016 | 0:38
Лечението на Шумахер глътна € 26 милиона
Човек на “Ферари” изплю камъчето: Работата не е на добре

Бившият шеф на „Ферари“ Лука ди Монтедземоло поднесе тъжна новина: здравословното състояние на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер не е добро. След като претърпя жестоки травми при ски инцидента във Франция през 2013 г., германецът все още е обект на интензивна лекарска помощ, далеч от публично внимание в своя дом в Швейцария на стойност 45 млн. евро. „Имам новини  и за съжаление те не са добри“, заяви Ди Монтедземоло, като отказа да даде повече подробности за състоянието му. „Животът е странно нещо. Той беше фантастичен състезател и имаше един-единствен инцидент с „Ферари“ през 1999 г.“, обясни бившият президент на Скудерията.

Изявлението на италианския аристократ последва мнението на близки на Шумахер, които бяха заявили, че медицинският консилиум от 15 експерти, който се грижи за неговото състояние по 24 часа в денонощието, продължават да изразяват оптимизъм, че е възможно подобрение. Близките му, запознати с лечението, обаче уточниха, че той продължава да е неподвижен в леглото и не е в състояние да говори. Въпреки това семейството му, начело с грижовната му съпруга Корина, никога не са се прощавали с надеждата, че ще дойде ден, в който той ще се възстанови и отново ще може да общува.

Семейството на Шумахер излезе от кожата си заради статия в известно германско списание преди Коледа, в което се твърдеше, че суперзвездата на „Ферари“ вече се опитва да стъпва и да прави малки крачки в имението си в Гланд, предградие на швейцарския град Нион. Последва безкомпромисна публична реакция. Официалната информация е, че Шуми продължава да показва „малки окуражаващи признаци“, но без да се разкриват никакви подробности какви всъщност биха могли да са те.

Огромното богатство от близо 650 млн. евро, което Шумахер е натрупал през годините, в които дълго време беше на върха във Формула 1, означава, че разходите не са проблем за неговото лечение. Въпреки това стана ясно, че семейството му се е консултирало със световноизвестни невролози от Европа и САЩ и техните прогнози остават непроменени: само времето ще покаже какво ще се случи и дали исторята ще има щастлив край. „Надявам се, че неговото възстановяване е факторът, който продължава да сплотява Корина и децата им Мик и Джина-Мария, заяви източник от Формула 1. – Те никога не са се отказвали от вярата си, че един ден Михаел ще излезе от комата и отново ще бъде пълноценен човек. Баща му Ролф напусна огромната си къща, за да бъде близо до него през цялото време. Ако любовта беше фактор, който действаше в случаи като неговите, Михаел щеше да е излекуван още преди няколко месеца.“

Но контузията, която той претърпя, докато караше ски на 29 декември 2013 г., беше толкова сложна и толкова жестока, че той все още е зависим от грижите, които се полагат за него – те го предпазват от допълнителни проблеми с кожата, къпят го, масажират атрофиралите мускули и обслужват луксозната техника, която му помага да диша през нощта, а също наблюдават жизнените му функции.

Смята се, че възстановяването му досега е изяло 26 милиона евро от банковите му сметки, или по 195 000 евро на седмица. Въпреки това основните спонсори, като „Мерцедес“, не го изоставиха нито за миг и Шумахер продължава да печели пари дори и в сегашното си състояние. И все пак миналата година си пролича, че семейството му е наясно, че нещата ще са продължителни: Корина продаде неговия частен самолет, както и вилата им в Норвегия. Тя също така пое в ръцете си финансовите му дела и с помощта на група адвокати всекидневно получава информация за инвестициите му, както и за паричните му преводи.

Източник, близък до семейството, заяви: „Докато всички чакат той да излезе от кома, практичното у Корина взе връх. Сега тя се занимава с финансовата му империя и това ще продължи до деня, в който той е в състояние да поеме отново тези функции. Семейството му беше поразено от изблика на обич към него от цял свят. Само неколцина близки приятели и семейството му могат да му ходят на свиждане, но те му носят любовта на милиони.“

Президентът на Международната автомобилна федерация Жан Тод заяви през декември, че Шумахер все още „се бори“. А Рос Браун допълни: „Ние просто продължаваме да се молим всеки ден, че той ще се оправи до степен, до която… става бавно, но има надежда.“

Трудно е да се открие нова информация за състоянието му от други източници – както официални, така и неофициални, а семейството на Шумахер дори през юли осъди германски таблоиди, публикували информация, че Михаел е отронил първите си думи, откакто е катастрофирал на ски пистата. А неговият мениджър Сабине Кем разкритикува списанието, което си позволи да напише, че е успял да проходи. „За нещастие сме принудени от публикациите напоследък да заявим, че твърдението, че Михаел може пак да се движи, не отговарят на истината, обясни тя. – Подобни спекулации са безотговорни по отношение на сериозността на неговите травми, а личният живот е много важен за Михаел. Уви, тези публикации вдъхват напразни надежди у мнозина.“ Реалността е тежка за семейството, но още по-лошо е да се живее без надежда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране