21.10.2016 | 18:10
Лельо Цецке, где така?
Санкциите срещу Русия били наложени поради Минските споразумения и каза, че те безспорно трябва да бъдат преразгледани!?
Цецка Цачева и Мая Манолова

Какъв трябва да бъде бъдещият президент на България? Всеки има свое мнение по въпроса, а политиците един през друг ни обещават, че именно техният кандидат е най-подходящ за поста.

Точно преди месец зам. -председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ни обеща, че кандидатът на партията „ще е достатъчно разпознаваем в европейските столици и е медиатор, който да може да се справи в сложната международна обстановка“. Звучеше много добре, дори отлично. Още повече, че именно външната политика е сред приоритетите на този държавен пост.

Какво демонстрира до момента в тази област кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева? Миналата седмица шефът на парламента в отпуска ни обясняваше за държавата Брюксел и столицата Русия. По-снизходителните отдадоха това на грешка на езика и объркване от сложната материя, коментирана в студиото.

Днес обаче, в телевизионен дебат Цачева продължи да ни залива с меко казано озадачаващи тези и умозаключения по отношение на международната политика. Обясни ни, че санкциите срещу Русия били наложени поради Минските споразумения и каза, че те безспорно трябва да бъдат преразгледани!?

Още по-стряскаща бе позицията на кандидат-президента на ГЕРБ по отношение на тихомълком екстрадираните в Турция нейни граждани, за които няма никаква гаранция за справедлив процес. Цачева отсече непоколебимо, че „националният интерес трябва да се поставя над отделните човешки права“!? Ами сега? Май ще трябва да се оттеглим от всички споразумения по човешките права, щото Ердоган ако ни поиска още някого, отсега сме декларирали, че ще му го доставим на тепсия.

Та такива ми ти работи с международното положение. Очакваме новите предложения от „разпознаваемия в европейските столици медиатор, който ловко лавира в сложната външнополитическа обстановка“.

Пламен Иванов

2 коментара

  1. Димов каза:

    При тази „историческа“целувка,Мая видно от снимката усети, че отсрещната страна „изпраща“неприятен дъх,но продължи с близостта си според изискванията на протокола.

  2. Ай каза:

    Горката…ами тъпичка си е, да ходи да готви на мъжа си или да камериерства в хотела си!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране