14.03.2018 | 0:01
Левски и ЦСКА оцеляха
Шампионът Нефтохимик беше разбит от Марек, Монтана първи стигна 1/2-финал

Левски и ЦСКА засега останаха в битката за шампионската титла във волейбола, след като се добраха до трети срещи в 1/4-финалните плейофи.

„Червените“ не оставиха шансове на новака Хебър в Пазарджик и го съкрушиха с 3:0 гейма (20, 20, 21)  въпреки подкрепата на феновете в зала „Васил Левски“. Пазарджиклии бяха спечелили изненадващо първия мач в София с 3:1, но като домакини бяха прегазени от  възпитаниците на Александър Попов. Най-резултатен с 15 т. за „армейците“ бе Яни Георгиев, а 43-годишният капитан Ивайло Стефанов и Тодор Костов завършиха с по 12 (по 2 аса). Александър Ляфтов от домакините бе най-резултатен в мача с 16 т., а Минчо Минчев добави 13. Решаващият трети мач в серията е в петък отново в зала „Васил Симов“ в столицата.

В зала „Христо Ботев“ Левски бе близо до отпадане, но надви Пирин Разлог с 3:2 (-24, 18, 19, -23, 13). Над всички беше 36-годишният капитан на столичани Смилен Мляков, който завърши с 32 т. Руснакът Евгений Баннов и младокът Гордан Люцканов нанизаха по 17 за успеха на тима на Владо Николов, който в първия мач падна с 0:3 гейма в Разлог миналия четвъртък. Последната среща в петък е пак в Разлог.

Монтана пък е първият тим, който си гарантира участие в 1/2-финалите. Играчите на помощник-треньора на националите Даниел Пеев надвиха Добруджа в Добрич с 3:2 (-21, 21, 20, -15, 13) и след 3:1 в първия мач стигнаха за поредна година топ 4. Монтана бе и последният български участник в евротурнирите, като отпадна на 1/4-финала в надпреварата за „Чалъндж Къп“ от турския „Малийе Мили Пиянго“. В зала „Добротица“ най-много точки (22) заби руският диагонал на гостите Кирил Клец. За домакините Теодор Йорданов завърши с 13.

Шампионът и носител на Купата на България Нефтохимик пък получи звучен шамар от сочения за аутсайдер Марек Юнион Ивкони. Насред Дупница бургазлии, водени от дългогодишния треньор на Марек Найден Найденов, бяха разбити с 0:3 гейма (-21, -22, -20). Угандиецът Катбарт Малинга беше най-резултатен с 20 т., а Станислав Величков се отличи с 11. За „шейховете“ Валентин Братоев заби 10 т., а близнакът му Георги добави 9 от поста разпределител. Последният сблъсък е в понеделник в Бургас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране