22.10.2017 | 0:01
„Левски“ и „ЦСКА-София“ завършиха 2:2
Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред рекордните за сезона до момента 30 000 зрители

„Левски“ и „ЦСКА-София“ завършиха 2:2 в дербито на 13-ия кръг на Първа лига. Мачът се игра на Националния стадион „Васил Левски“ пред рекордните за сезона до момента 30 000 зрители.

Началото бе бурно като в първите 15 минути двата отбора вкараха общо 3 гола. Централният защитник на „Левски“ Давид Яблонски вече се открои като водещ голмайстор 6-ото си попадение за сезона. Той откри отблизо след центриране от корнер на Жорди Гомес в 8-ата мин. Сетне само за три минути „ЦСКА-София“ обърна резултата чрез Тиаго Родригес. Португалецът изравни в 12-ата мин., а в 15-ата отбеляза втори гол след шут от близо 30 метра, който изненада вратаря на „сините“ Божидар Митрев. Последният се реваншира по-късно за неубедителната си намеса, като спаси удари на Фернандо Каранга, Станислав Манолев и Кирил Десподов.

След почивката „Левски“ излезе с явно намерение да стигне поне до равенство и успя. В 61-ата мин. словакът Роман Прохазка бе точен след центриране на Милош Цветкович.

Преди мача имаше няколко инцидента между привърженици на двата отбора. При един от тях са се сблъскали общо 100-ина души. В резултат има фен с пукната глава, както и пострадал служител на реда. При друг ултраси са се били на столичния бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, при което има леко пострадали и един арестуван.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране