19.02.2018 | 0:01
„Левски“ измъкна трите точки от „Ботев“ след нелеп автогол на бивш „син“
Тимът на Делио Роси започна пролетния дял от първенството с победа

След автогол на защитника Пламен Димов „Левски“ победи с 1:0 „Ботев“ Пловдив в мач от 21-вия кръг на Първа професионална лига. Единственият гол падна в 88-мата минута, когато Димов засече във вратата си центриране по земя отдясно на Роман Прохазка.

Срещата обаче определено не оправда високите очаквания, с които бе натоварена, като и двата отбора разочароваха с играта си в първия си официален мач за пролетта. Головите положения пред двете врати бяха много малко, грешките изобилстваха, а едни от малкото по-интересни моменти бяха свързани с улучената по веднъж горна греда на вратата пред сектор „Б“ и от двата отбора.

Малко преди началото на мача по трибуните на „Виваком Арена Георги Аспарухов“ се разиграха нелицеприятни сцени, след като фенове на двата отбора започнаха да се замерят с различни предмети. Полицейките сили на стадиона обаче реагираха бързо и навлязоха в сектор с феновете на „Ботев“, като така ограничиха възможностите за пряк конфликт между двете агитки.

Началните 15 минути предложиха динамичен футбол, но чистите положения за гол липсваха. Все пак „Ботев“ бе много близо до това да открие резултата в 12-ата минута, когато Тодор Неделев отправи силен удар с левия крак от около 22 метра разстояние, но топката се отби от напречната греда и излезе в аут.

Въпреки обещаващото начало на мача, изненадващо последва рязък спад в темпото на играта и до края на първото полувреме нито един от двата отбора не успя да създаде интересна ситуация пред противниковата врата.

Второто полувреме започна по начина, по който завърши и първото – с мудна игра от страна и на двата отбора и много грешни подавания.

Макар и доста случайно, „Ботев“ получи отлична възможност да открие резултата в 62-рата минута. Полузащитникът на „Левски“ Филипе Нашименто не успя да изчисти топката в собственото си наказателно поле и тя достигна до тарана на „Ботев“ Диого Кампос. Нападателят обаче явно не очакваше топката и нанесе крайно неточен удар.

В 66-ата минута „Левски“ създаде най-доброто си положение в мача до момента, след като Антонио Вутов засече с глава центриране от корнер. Нисичкият нападател добре отклони топката, но за нещастие на феновете на домакините тя се отби от напречната греда.

Точно десет минути по-късно Густаво Афонсо можеше да се превърне в герой за гостите, но техничният му изстрел с левия крак от границата на наказателното поле бе спасен от вратаря на „Левски“ Божидар Митрев.
Жорди Гомес пробва късмета си в 83-тата минута, но изстрелът му от пряк свободен удар не затрудни Чворович.  В последните минута на мача „Левски“ вдигна оборотите и в 88-мата минута стигна до гол.

Защитникът на „сините“ Холмар Ейолофсон напредна в половината на „Ботев“ и подаде вляво към Габриел Обертан. Французинът подаде към Паулиньо, който разтегли надясно към Роман Прохазка. Словакът опита ниско центриране към дебнещия в наказателното поле Ейолофсон, но Пламен Димов пресече топката и я прати в собствената си мрежа.

С успеха „Левски“ събра 42 точки и остана на трето място в класирането, докато „Ботев“ е на пета позиция с 32 пункта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране