24.11.2015 | 0:01
Левски отчете 5,6 млн. лв. загуби
"Сините" вдигнаха с 13 млн. уставния си капитал

Левски отчете загуба от 5 638 000 лв. за 2014 г. по време на общото събрание на акционерите на клуба. Отчета направи финансовият директор на „сините“ Константин Баждеков, който е обявил разходи на клуба в размер на почти 14 млн. лева.

През 2014 г. са намалели спонсорите, рекламните приходи, както и приходите от посещения на мачовете. Отбелязва се обаче ръст в приходите от продажби на фен артикули, най-вече около юбилейния мач на „сините“ срещу Лацио. През 2014 г. Левски е платил глоби към БФС в размер на 143 000 лв. Клубът е санкциониран от УЕФА с 200 000 евро заради нарушаването на финансовия феърплей, но те ще бъдат удържани при следващото участие на „сините“ в Европа.

Бившият собственик на клуба Тодор Батков напусна Надзорния съвет. Адвокатът през лятото предаде акциите си на Александър Ангелов, Иво Тонев и Николай Иванов. Вместо Батков в Надзорния съвет влиза Бранимир Ботев, който е представител на БТК.

Иво Тонев ще продължи да ръководи Управителния съвет, а в него влезе и другият акционер Николай Иванов като заместник, и още 7 души и юридически лица: Константин Баждеков, Националният клуб на привържениците (НКП), тръст „Синя България“, бившите футболисти Николай Илиев и Гошо Гинчев, председателят на сдружение „Сини сърца“ Илия Христов и фирмата „Междинна станция“, собственост на Иван Христов и Андрей Арнаудов. Шоумените Иван и Андрей поемат маркетинговата политика на клуба. Те направиха специална презентация пред акционерите.

„Каквото можах и каквото имах, дадох за Левски. Направих компромиси, но никога не предадох клуба. Оставям отбора в сигурни ръце – на достойни и реални хора от плът и кръв. Надявам се скоро да дойдат и така чаканите резултати. Оставам отворен към хората от новото ръководство, ако имат нужда от съвет и алтернативно мнение, винаги съм на разположение“, каза Батков и завърши с вик: „Само Левски!“ Акционерите на клуба увеличиха капитала на дружеството с 13 милиона лева поименни акции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране