21.07.2017 | 0:01
„Левски“ отпадна от Лига Европа
Треньорът Митов: Отпадането няма да има негативен ефект, концентрираме се в първеството

Отборът на „Левски“ бе елиминиран от турнира Лига Европа още при второто си препятствие. „Сините“ загубиха и втория мач с „Хайдук“, този път с 1:2 като домакини и са аут с общ резултат 1:3. Двубоят на ст. „Виваком Арена Георги Аспарухов“ се игра пред празни трибуни заради наказание на софийския клуб. Феновете обаче подкрепяха отбора пред стадиона, гледайки мача на видеостена.

„Левски“ удържа нулево равенство до почивката, въпреки слабата си игра, от която хърватите не успяха да се възползват и направиха три сериозни пропуска. В началото на втората част тимът от Сплит изпусна още две чисти положения чрез Марко Футач и Анте Ерцег, като при второто, в 68-ата мин., само чудесната намеса на вратаря Божидар Митрев запази резултата. Напук на логиката първият гол падна още в следващата минута в другата врата. Румънецът Серджиу Буш вкара с глава първия си гол за „Левски“ след центриране отдясно на сърбина Милош Цветкович. Резервата на „Хайдук“ Франк Оханджа обаче приключи интригата с изравнително попадение в 80-ата мин., за което помогна и рикошет в крака на Иван Горанов. До края „Левски“ не успя да се върне в мача, но пък „Хайдук“ вкара втори път, чрез Ерцег с чудесен далечен шут.

Треньорът на „сините“ Николай Митов коментира: “Вкарахме гол, но не съумяхме да задържим и вкараме второ попадение. Като цяло не стояхме добре. Хванаха ни на контраактака. Концентрираме се в първенството и трябва да ги вкараме (футболистите) във форма. Трима-четирима са от 14 дни при нас, други са с контузии – Вутов го няма. Ако беше публиката, щяхме да вкараме втори гол. Без публика е по-зле, отколкото на тренировка. Виждам къде са ни грешките и ще работим. Нов отбор, 10 нови човека, неприятно е за треньора, защото ни трябва време. Това отпадане няма да окаже негативен ефект, преодоляваме го и се концентрираме в първенството.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране