02.11.2018 | 0:01
Левски поиска главата на шефа на съдиите
"Сините" обявиха за нежелани трима топ рефери да им свирят

Левски поиска незабавно оставката на шефа на Съдийската комисия Йордан Сталев. Столичани са разочаровани от работата на ръководителя на съдиите, като са афектирани и от прояви на мача за купата с Черно море, в който отпаднаха с 6:7 след дузпи.

На ст. „Тича“ собствениците на домашния тим от групировката ТИМ разположили свои охранители пред съдийската стая, а хора от ръководството на клуба изпровождали отборите към терена. От Левски поставиха под съмнение, че БФС е способен да управлява първенството. В отворено писмо, подписано от Управителния съвет, синият клуб  призовава да се търси решение, като предлагат в противен случай водещата роля за организацията на Първа лига да се поеме от Професионалната футболна лига, която администрира Купата на България.

„Може би ПФЛ да изземе изцяло тази дейност и реструктурирайки се, да бъде управлявана справедливо от всички участници в нея и да получи шанса да реши този проблем, защото ако не може да се намери решение, то обричаме на провал не един или друг клуб, а целия български футбол. Очакваме от футболния съюз да осигури обективно, честно и справедливо съдийство. Сега, днес, веднага! Защото дори децата знаят, че това не се случва. Новият шеф на Съдийската комисия г-н Йордан Сталев се оказа поредният провал. И като първа стъпка трябва незабавно да бъде отстранен. Някак си вие неглижирахте тези проблеми може би с мисълта, че шампионатът е дълъг и в неговите рамки няколко случая биха изглеждали не толкова открояващи се. Ако в рамките на няколко месеца в различни градове ви удари кола, но се окаже, че шофьорът в различните случаи е един и същ, няма как да не се усъмните, че е нарочно.

Вече е явно, че всеки води битка да се докопа до Европа. Тя се води по маси, тайни срещи и с неприкрити заплахи, а не на футболния терен. Ние не искаме да толерираме това. Уморени сме, но няма да се предадем“, обявиха от Левски.

Клубът настоява БФС повече да не им праща да им свирят смятаните за топ съдии Георги Кабаков, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов-Сватбата, който свири мача във Варна. „Аргументът, че са хора и че на всеки се случва да прави грешки, вече не се приема“, категорични са от „Герена“.

2 коментара

  1. Пак оправдания ... каза:

    Какво ли няма да измислят, за да оправдаят беззъбата си игра в атака, както и това, че на два пъти повеждат с голяма доза късмет, а след това всички на гол линията да бранят резултата. Ако не беше изравнителният гол в последната минута, щяха да си тръгнат с победа, доволни и нямаше да имат претенции към никого. Това е спорт – веднъж печелиш друг път губиш, но трябва да е с достойнство, а не при всяка загуба да обвиняваш всички, а да не погледнеш собствената си игра.

  2. Христо каза:

    Хубава историйка сте си съчинили. Защо обаче, когато моряците бяха ощетявани никой не искаше оставка ами си понесоха загубата мъжки?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране